Само живеенето не стига, човек трябва да има слънце, свобода и малко цветя.
Ханс Кристиан Андерсен

Подобни

Вярно е, че бях пробита като фалшива монета, но туй няма никакво значение, щом наистина не съм фалшива. Трябва само да имаш търпение и да чакаш, а в края на краищата истината винаги излиза наяве!
"Сребърната паричка", Ханс Кристиан Андерсен

Животите на всички хора са приказки, написани от Божиите ръце.
Ханс Кристиан Андерсен

Само ако някой човек те обикне тъй силно, че да му станеш по-мила от баща му и майка му, ако всичката обич и всичките мисли принадлежат само на теб и ако той обещае вечна вярност, само тогава неговата душа би могла да премине в твоето тяло и ти ще изпиташ човешкото блаженство.
Ханс Кристиан Андерсен

С добродушието е като с мазолите. Забележат ли хората, че имате мазоли, бъдете сигурни, че непрекъснато ще ви настъпват.
Ханс Кристиан Андерсен

Трябва да има нещо много специално относно границите на Вселената. И кое е по-специално от твърдението, че няма граници? Не бива да има граници и за човешките усилия. Всички сме различни. Колкото и лош да изглежда живота, винаги има нещо, в което да успееш. Докато има живот, има и надежда.
Стивън Хокинг

Спри да живееш за това, което е зад ъгъла, и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата.
Грант Милър

Направете от живота си мисия, а не интермисия.
Арнълд Хенри Гласоу

Ако имате шанса да преобразите живота си с едно желание, какво ще бъде то? Ще оставите ли зад гърба си семейството си, града си, външността си? Повечето хора просто биха сменили дамаската на дивана или биха направили работата си малко по-добра и по-високоплатена.
Сет Годин

Разумният живот понякога избухва в неовладяно безумие.
Венцеслав Константинов

Няма нито грешки, нито съвпадения. Благословено е всяко събитие в живота, защото идва да ни научи на нещо.
Елизабет Кюблер-Рос