Аз не бях тази, която той ще обича до края, нито той ще бъде този, който аз ще обичам до края, но знам, че ще се запомним с него... И понякога нощем, когато е късно, много късно, по инерция ще хване телефона и знаете ли, ако го направи този жест ще бъде достатъчен, и за мен ще значи много повече от това да ми звънне. Защото истинските чувства са тихи и те си остават за нас.
"Да продължа без теб", Хорхе Букай

Подобни

Аз не бях тази, която той ще обича до края, нито той ще бъде този, който аз ще обичам до края, но знам, че ще се запомним с него... И понякога нощем, когато е късно, много късно, по инерция ще хване телефона и знаете ли, ако го направи този жест ще бъде достатъчен и за мен ще значи много повече от това да ми звънне. Защото истинските чувства са тихи и те си остават за нас.
"Да продължа без теб", Хорхе Букай

Да имаш голямо сърце не тежи, само помага...
Хорхе Букай

Един от често срещаните проблеми в отношенията между хората е, че когато нещо не функционира, неизменно сме склонни да търсим отговорността извън себе си.
Хорхе Букай

Усмихвайте се всеки път, когато можете. Усмихвайте се също, когато ви е най - трудно да го правите. Тогава ще осъзнаете, че ако не позволите, нищо не е в състояние да помрачи радостта ви.
Хорхе Букай

С времето, истините, които сме имали като отправна точка, и в които сме вярвали - са се обезличили, и изведнъж се оказваме на произвола на съдбата... Застанали на руля на корабът на нашия собствен живот и съзнаващи възможностите си, но неспособни да начертаем надеждната посока...
Хорхе Букай

Нека първо те попитам: защо ти е да знаеш какво точно изпитва другия?
Мисля, че това е свързано с желанието ти да получиш допълнителна сигурност. Така или иначе, единственото истинско нещо е онова, което чувстваш ти. Запитай се по-скоро дали ТИ се чувстваш желана, нужна, обичана - и бъди вярна на това свое чувство.
Да си представим, че някой те обича. Обича те силно, но ти не се чувстваш ни най - малко обичана. За какво тогава ти е обичта му?
Нека сега си представим обратното: някой те обича съвсем малко, а ти се чувстваш безпределно обичана. Нима ще го напуснеш заради това, което казва, че чувства?
Винаги съм вярвал, че най-прекрасният отговор на думите "много те обичам" е "аз също чувствам, че много ме обичаш".
Другото, което казваш - за демонстрирането на чувството, - според мен няма нищо общо със самото чувство.
Хорхе Букай

Никой не вижда хоризонта, ако не успее да се свърже с любов на хората, които са край него.
Хорхе Букай

Разбира се, когато пораснем, у нас заживява и по един възрастен човек. Много често точно той, а не друг възрастен, трябва да се погрижи за детето в нас.
Хорхе Букай

Трябва да умеем да приемаме падението, но да не оставаме паднали.
Хорхе Букай

Да надскоча себе си означава, че днес съм добре, а утре със сигурност съм още по-добре.
Хорхе Букай