Какво значение има кой е по-силен, богат, красив или умен. В края на краищата има значение дали си щастлив човек или не.
Ошо

Подобни

Когато ви се струва, че всичко около вас се руши, започнете да мислите какво да построите на празното място!
Ошо

Само изглежда, че всичко се плаща с пари. В действителност всичко ценно в живота се плаща с парченца от душата.
Ошо

Изгрей като слънцето и тогава другите ще дойдат сами да се стоплят.
А тези които не искат, това си е тяхна работа. Слънцето грее без да се съобразява с това кой какво иска. То грее, защото за това е родено.
Ошо

Бъди смел и не бягай от нищо. Където и да те заведе вътрешният ти живот, отивай. Понякога ще те отклонява от правия път, но лутането е част от живота.
Ошо

Любовта е рядко цвете. Случва се само понякога. Рядко е, защото може да се случи само, когато страхът изчезне, не и преди това.
Ошо

Има само една религия на света и тази религия е да си щастлив. Всичко друго е без значение и е неподходящо. Ако си щастлив, ти си прав; ако си нещастен, грешиш.
Ошо

Слушайте по-съзнателно. Събудете се. Когато почувствате, че ви е омръзнало се побутнете. Себе си, а не другия. Отворете очите си. Пробудете се. Слушайте отново. Този, който може да е щастлив сам, е истинска личност. Ако щастието ти зависи от другите, то ти си роб, ти не си свободен!
Ошо

Животът е едно постоянно предизвикателство да опознаеш себе си.
Ошо

Ако обичаш някое цвете, не го откъсвай.
Защото ако го откъснеш, то умира и престава да бъде това, което обичаш.
Затова ако обичаш цвете, остави го да бъде.
Любовта не означава притежание.
Любовта означава оценяване.
Ошо

Не се бойте да изгубите някого. Хората пратени ви от съдбата няма да се изгубят. Тези които изчезват са за да ви дадат опит.
Ошо