Аз не се страхувам от самотата... Боя се да не живея в заблуда - да гледам действителността така, както ми се иска, без да виждам каква е всъщност.
Паулу Коелю

Подобни

Само оня, който може да каже "аз те обичам", може да каже също и "аз ти прощавам".
Паулу Коелю

Понякога животът е голям скъперник - човек прекарва дни, седмици, месеци, дори години, без да изживее нещо ново. От друга страна, след като отворим някаква врата през нея нахлува една истинска лавина. В даден момент нямаме нищо, а в следващия получаваме повече, отколкото можем да понесем...!
Паулу Коелю

Не си губете времето да обяснявате... хората чуват само това, което искат да чуят!
Паулу Коелю

Човек не избира живота си, животът избира него. И ако му е писано да изживява радости или неволи, няма смисъл да се пита защо. По-добре да приеме всичко и да продължи напред. Не избираме живота си, но можем да решим какво да правим с радостите и неволите, които ни спохождат.
Паулу Коелю

Свободата означава да чувстваш това, което сърцето ти силно желае, независимо от мнението на околните.
Паулу Коелю

Простите неща в живота са най-удивителни. Само мъдреците могат да ги разберат.
Паулу Коелю

"Бъди жив!" - заявява клоунът. Ако си жив, ти трябва да размахваш ръце, да скачаш, да шумиш, да се смееш и говориш с хората. Защото животът е пълна противоположност на смъртта. Когато умреш, ти оставаш завинаги в една и съща позиция. Ако си прекалено тих, ти не живееш.
Паулу Коелю

Знаеше също така, че човек може да издържи една седмица на жажда, две седмици на глад, много години без покрив над главата си, но не може да издържи на самотата. Тя е най-страшното от всички мъчения, от всички страдания.
Паулу Коелю

Любовта е необуздана сила. Когато се опитваме да я контролираме, тя ни унищожава. Когато се опитваме да я вкараме в затвор, тя ни поробва. Когато се опитваме да я разберем, се чувстваме изгубени и объркани.
Паулу Коелю

Понякога трябва да обиколиш целия свят, за да разбереш, че съкровището е скрито в собствения ти дом!
Паулу Коелю