Запомни: Ако обичаш силно, няма да ти остане много време и енергия да се ядосаш. Ако изобщо не обичаш, ще имаш много време и енергия да се ядосваш и ще търсиш ситуациите, в които да се ядосваш.
Ошо

Подобни

Бъди човек, който дава. Споделяй всичко, което имаш! И помни: аз не правя никакво разграничение между малки и големи неща. Ако можеш да се усмихнеш с цяло сърце, да подържиш някому ръката и да се усмихнеш, това е творчески акт, един велик творчески акт. Просто прегърни някого до сърцето си и това е творчество. Достатъчно е да погледнеш някого с любящи очи... просто един любящ поглед може да промени целия свят на един човек.
Ошо

Ако можете да съчетаете едновременно свобода и любов, то нищо повече не ви трябва. Вие вече имате всичко, заради което е даден животът.
Ошо

Пазете хората, с които след като се срещнете, нещо светло и радостно изгрява в душата ви!
Ошо

Какво значение има кой е по-силен, богат, красив или умен. В края на краищата има значение дали си щастлив човек или не.
Ошо

Когато ви се струва, че всичко около вас се руши, започнете да мислите какво да построите на празното място!
Ошо

Само изглежда, че всичко се плаща с пари. В действителност всичко ценно в живота се плаща с парченца от душата.
Ошо

Изгрей като слънцето и тогава другите ще дойдат сами да се стоплят.
А тези които не искат, това си е тяхна работа. Слънцето грее без да се съобразява с това кой какво иска. То грее, защото за това е родено.
Ошо

Бъди смел и не бягай от нищо. Където и да те заведе вътрешният ти живот, отивай. Понякога ще те отклонява от правия път, но лутането е част от живота.
Ошо

Любовта е рядко цвете. Случва се само понякога. Рядко е, защото може да се случи само, когато страхът изчезне, не и преди това.
Ошо

Има само една религия на света и тази религия е да си щастлив. Всичко друго е без значение и е неподходящо. Ако си щастлив, ти си прав; ако си нещастен, грешиш.
Ошо