Любовта не е страст. Любовта не е емоция. Тя е начин, по който се разбира, че някой, по някакъв начин те допълва.
Ошо

Подобни

Пътят на сърцето е път на смелостта. Той означава да живееш в несигурност, да живееш в любов и да се уповаваш; той означава да навлезеш в непознатото. Той означава да оставиш миналото и да позволиш на бъдещето да бъде...!
Ошо

Новият живот започва тогава, когато за стария няма място повече в нас!
Ошо

Аз съм в такова блаженство да бъда само със себе си - в моята стая е цялата вселена.
Ошо

Запомни: Ако обичаш силно, няма да ти остане много време и енергия да се ядосаш. Ако изобщо не обичаш, ще имаш много време и енергия да се ядосваш и ще търсиш ситуациите, в които да се ядосваш.
Ошо

Бъди човек, който дава. Споделяй всичко, което имаш! И помни: аз не правя никакво разграничение между малки и големи неща. Ако можеш да се усмихнеш с цяло сърце, да подържиш някому ръката и да се усмихнеш, това е творчески акт, един велик творчески акт. Просто прегърни някого до сърцето си и това е творчество. Достатъчно е да погледнеш някого с любящи очи... просто един любящ поглед може да промени целия свят на един човек.
Ошо

Ако можете да съчетаете едновременно свобода и любов, то нищо повече не ви трябва. Вие вече имате всичко, заради което е даден животът.
Ошо

Пазете хората, с които след като се срещнете, нещо светло и радостно изгрява в душата ви!
Ошо

Какво значение има кой е по-силен, богат, красив или умен. В края на краищата има значение дали си щастлив човек или не.
Ошо

Когато ви се струва, че всичко около вас се руши, започнете да мислите какво да построите на празното място!
Ошо

Само изглежда, че всичко се плаща с пари. В действителност всичко ценно в живота се плаща с парченца от душата.
Ошо