Никога не подценявайте силата на глупавите хора, обединени в големи групи.
Джордж Карлин

Подобни

Ние сме толкова егоцентрични, толкова арогантни. Днес всеки нещо ще спасява. Да спасим дърветата, да спасим пчелите, да спасим китовете и охлювите... И най-голямата арогантност от всичко? Да спасим планетата! А бе, тия хора шегуват ли се? Да спасим планетата!? Ние не знаем как да се грижим за себе си, не сме се научили как да се грижим и за другите и ще спасяваме планетата!? И между другото на планетата и няма нищо. Планетата е добре - хората са прецакани! В сравнение с хората, планетата си върви идеално. Била е тук повече от 4 милиарда години и никъде няма да ходи, хора. Ние, обаче ще ходим! Ние! Стягайте багажа и се приготвяйте - заминаваме си. Заминаваме си и няма да оставим кой знае каква следа. Е, освен малко стиропор, примерно. Планетата си е добре. Тя ще си е тук - нас няма да ни има. Просто поредната провалена мутация, поредната поправена биологична грешка.
Джордж Карлин

Това е всичко, което трябва да знаете за мъжете и жените. Жените са луди. Мъжете са глупави. И основната причина жените да са луди е, защото мъжете са глупави.
Джордж Карлин

Забелязали ли сте, че всеки, който кара по-бавно от вас, е идиот, а всеки, който кара по-бързо от вас е ненормалник?
Джордж Карлин

Пием твърде много, пушим твърде много, харчим твърде безотговорно, смеем се твърде малко, шофираме твърде бързо, ядосваме се твърде лесно, лягаме си твърде късно, събуждаме се твърде уморени, четем твърде малко, гледаме твърде много телевизия и се молим твърде рядко. Увеличихме притежанията си, но намалихме ценностите си. Говорим твърде много, обичаме твърде рядко и мразим твърде често.
Знаем как да преживяваме, но не знаем как да живеем. Добавихме години към човешкия живот, но не добавихме живот към годините. Отидохме на луната и се върнахме, но ни е трудно да прекосим улицата и да се запознаем с новия съсед. Покорихме космическите ширини, но не и душевните. Правим по-големи неща, но не и по-добри.
Джордж Карлин

Животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни!
Джордж Карлин

Веднъж отидох в една книжарница и попитах продавачката:
– Къде е секцията Помогни си сам?
А тя ми отговори, че ако ми каже, ще провали смисъла.
Джордж Карлин

Най-голямата измама, от която хората страдат е тяхното собствено мнение.
Леонардо да Винчи

Любовта разхубавява, омразата загрозява, а от чувството, че си мъдрец се оглупява.
Росен Марков

Противогазът може да стане лице на епохата.
Виктор Шендерович

Това, което му е ясно на глупака, за умния все още е въпрос.
Виктор Шендерович