Войната се води за да не бъдем унижени или унищожени.
Ото фон Бисмарк

Подобни

Чиновниците - това са търтеи, пишещи закони, по които човек не би преживял. Защо възнаграждението на министрите е постоянно и независимо от това, добре или лошо живее населението? Ако заплатата на бюрократите върви нагоре или надолу в зависимост от уровена на живат на народа, тогава тези глупаца по-малко биха писали закони, а повече биха мислили.
Ото фон Бисмарк

Приятелството между мъжа и жената значително отслабва с настъпването на нощта.
Ото фон Бисмарк

Има голяма разлика между борбата по време на Студената война и борбата с радикалния Ислям. Правилата вече са се променили..., но ние не сме.
Джон льо Каре

Един главнокомандващ не е предпазен от заповед на министър или на принц, намиращ се далеч от полето на действие и познаващ зле или въобще не познаващ последното състояние на нещата.
Наполеон

Не излизай с едни гърди напред, ако няма кой да ти пази гърба.
Силвия Кристъл

Съдим за един човек по отношението му към падналия. И към издигналия се.
"Белезите на страстта", Силвия Кристъл

Всеки си брули круши според дължината на пръта.
Веселин Георгиев

Плановете трябва да бъдат прости и гъвкави.
Джордж Патън

Човек сам решава в кои войни да участва. Моята война си ти, Амели. И знаеш ли кое е най-ужасното? Че ти си не само трофеят, който се опитвам да завоювам. Ти си и врагът, пред когото съм изправен. Ти си противникът, когото трябва да сразя. Трябва да се преборя със съмненията ти, с терзанията ти, с нерешителността ти. Воювам всеки ден в продължение на години и не съм завладял още нито милиметър територия. Каквото и да направя, винаги се оказвам извън границата на делника ти.
"Плътта на пеперудата", Силвия Кристъл

Войната е въпрос на мнение.
Наполеон