Напълно в реда на нещата е да се правят грешки. Нищо не е съвършено, защото ако съществуваше съвършенство, не бихме съществували ние.
Стивън Хокинг

Подобни

Във Вселената е възможно примитивният живот да е много често срещан, докато интелигентният - твърде рядко. Някои биха казали, че всъщност му предстои да се появи и на Земята.
Стивън Хокинг

Тихите хора имат най-гръмки умове.
Стивън Хокинг

Животът би бил трагичен, ако не беше забавен.
Стивън Хокинг

Когато очакванията са сведени до нула, човек наистина оценява всичко, което има.
Стивън Хокинг

Никога не се отказвай да работиш. Работата ти дава смисъл и цел, защото без нея животът е празен.
Стивън Хокинг

Трябва да има нещо много специално относно границите на Вселената. И кое е по-специално от твърдението, че няма граници? Не бива да има граници и за човешките усилия. Всички сме различни. Колкото и лош да изглежда живота, винаги има нещо, в което да успееш. Докато има живот, има и надежда.
Стивън Хокинг

Когато се попита: "Какво е правил Бог, преди да създаде Вселената?" св.Августин не ни отговаря: "Подготвял е ада за онези, които задават подобни въпроси." Вместо това казва, че времето е характеристика на Вселената, която Господ е създал, и то не е съществувало преди зараждането на тази Вселена.
Стивън Хокинг

Картината, която имахме за Космоса, се е променила значително през последните 40 години и аз съм щастлив, че съм допринесъл поне малко за това.
Стивън Хокинг

Трябва само да се вгледаме в себе си, за да видим колко интелигентен живот може да се развие в нещо, което не бихме искали да срещаме.
Стивън Хокинг

При всяко желание си поставяй следните въпроси: какво ще стане, ако пожеланото от мен се осъществи и какво – ако не се осъществи.
Епикур