За мен най-лошото в България, е чудесното наслаждение, което имат тук хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.
Константин Иречек

Подобни

Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за благото на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо.
Константин Иречек

- И знаете ли защо хората са вечно сами? - продължи той. - Защото никога не се откриват напълно един пред друг и не че не могат, а не смеят. Да, не смеят. В душата на всеки човек има едно потайно кътче, което той никога никому не поверява. И когато един казва на друг - аз съм искрен, аз ти разкрих цялото си сърце и ум - все пак и двамата знаят, че "потайното кътче" не влиза в сметката, а тъкмо то е същинският човек.
Георги Райчев

Винаги съм вярвал, че има неща, които не избираме и точно те те правят човекът който си. Градът, кварталът, семейството. Хората наистина се гордеят с тях, сякаш са тяхно постижение.
Бен Афлек

Хората обичат да изчезват... и то точно в момента, когато си се привързал към тях.
Антон Павлович Чехов

Средствата за комуникация са достигнали ново ниво. Може би в скоро време хората ще си присаждат постоянна слушалка, за да си телефонират, когато спят, когато сънуват, когато се забавляват с навирени крака... Никога досега те не са си комуникирали толкова много и никога не са се слушали един друг толкова малко...
Гийом Мюсо

Най-важното е да се научат хората да мислят.
Бертолт Брехт

Хората имат навик да хвалят миналото и да порицават настоящето.
Николо Макиавели

Уморен съм от хората, които се държат толкова грозно един с друг...
Стивън Кинг

Някои майки гледат на децата си като на свои телесни придатъци.
Венцеслав Константинов

Търсиш тези, които те обичат, но се оглеждаш в онези, които те мразят.
Венцеслав Константинов