Не харчете парите си за вещи, харчете ги за приключения. Какво значение има, че кецовете ви са на 2 години, ако с тях се разхождате в Париж.
Паулу Коелю

Подобни

Бог е всичко, което съществува под слънцето - както гръмотевицата, която разрушава къщата, така и ръката на човека, който я построява отново.
Паулу Коелю

Любовта не е в другия, тя е в нас самите - ние я събуждаме. Но за да я събудим, се нуждаем от другия. Вселената придобива смисъл само, когато намерим някого, с когото да споделим нашите емоции...!
Паулу Коелю

Достойнството на човек не се мери по обкръжаващите го хора, когато е на върха на успеха, а по способността да не забравя чия е ръката, която му е била протегната, когато е имал нужда от това.
Паулу Коелю

Когато нямах вече нищо за губене - получих всичко! Когато престанах да бъда тази, който бях, открих себе си!
Паулу Коелю

Само едно нещо прави мечтата невъзможна: страхът от провал.
"Алхимикът", Паулу Коелю

Времето и животът са ми дали редица логични обяснения за всичко, но душата ми се храни с чудеса.
Паулу Коелю

Любовта е необуздана сила. Когато се опитваме да я контролираме, тя ни унищожава. Когато се опитваме да я разберем се чувстваме изгубени и объркани. Тази сила съществува на Земята, за да ни носи радост да ни позволи да стигнем до Бог и до ближния ни и въпреки това заради начина, по който обичаме днес изкупуваме всяка минута спокойствие с един час тревога!
Паулу Коелю

Животът има такъв смисъл, какъвто аз пожелая да му придам.
Паулу Коелю

Ако твоето минало не те удовлетворява, забрави го. Измисли нова история за живота си и повярвай в нея. Съсредоточи се само върху моментите, в които си постигал желанията си, и тази сила ще ти помогне да получиш това, което искаш.
Паулу Коелю

Защото според мнозинството, щедростта се състои единствено в това да даваме. Ала и да получаваме е проявление на любовта. Ако оставим другия да ни направи щастливи, той също ще изпита щастие.
Паулу Коелю