Запомни, само в сърцето на друг, можеш да видиш истински себе си и Божието присъствие в теб.
Елиф Шафак

Подобни

Искаш ли да промениш начина, по който другите се отнасят към теб? Първо промени начина, по който самият ти се отнасяш към себе си. Не се ли научиш да се обичаш искрено докрай, няма как да бъдеш обичан. След като достигнеш този етап обаче, бъди признателен за всеки бодил, който другите хвърлят по теб. Това е знак, че скоро ще вървиш под дъжд от рози.
Елиф Шафак

Че какво нередно има! Религиите са като реки: всички се вливат в едно море. Майка Мария олицетворява състраданието милостта, обичта и безусловната любов. Тя е личностна, но принадлежи на всички. Нищо че си мюсюлманка, пак можеш да я обичаш и дори да наречеш дъщеря си Мария.
Елиф Шафак

Този свят е като заснежена планина, където кънти ехото на гласа ти. Каквото и да кажеш, и добро, и зло, то ще се върне пак при теб.
Елиф Шафак

Как любовта може да бъде достойна за името си, ако избираме само красивото и загърбваме трудностите? Лесно е да се радваш на хубавото и да не харесваш лошото. Това го може всеки. Истинското предизвикателство е да обичаш едновременно и хубавото, и лошото не защото без нощ няма ден, а защото трябва да надскочиш такива описания и да приемеш любовта в нейната цялост.
Елиф Шафак

Умът и любовта са от различно тесто. Умът привързва човека и не се излага на никакви опасности, докато любовта разплита всички възли и излага на опасност всичко. Умът винаги е предпазлив и съветва: "Пази се от прекалено въодушевление!", докато любовта казва: "О, карай! Престраши се!". Умът не се прекършва лесно, докато любовта може в миг да се превърне в отломъци. Но именно сред развалините са скрити съкровища. Едно разбито сърце крие в себе си несметни богатства.
Елиф Шафак

Трябва да си като стъкло в живота, който те счупи, ще го режеш.
Елиф Шафак

Но тази жена беше тема табу за него - тя беше красива, умна, силна и с характер. Той ли? Той беше точно обратното.
Елиф Шафак

Не се беше променило нищо и в същото време нищо вече не беше същото.
Елиф Шафак

Накъдето и да си поел, просто се увери, че всяко пътуване е пътуване навътре в теб. Ако пътуваш навътре към себе си, ще обиколиш надлъж и шир света и ще стигнеш отвъд него.
Елиф Шафак

Обръщаш много внимание какво ще кажат другите. Но знаеш ли? Понеже даваш мило и драго да спечелиш одобрението на околните, никога няма да се отървеш от нападките им, колкото и да се стараеш.
Елиф Шафак