Животът би бил трагичен, ако не беше забавен.
Стивън Хокинг

Подобни

Когато очакванията са сведени до нула, човек наистина оценява всичко, което има.
Стивън Хокинг

Никога не се отказвай да работиш. Работата ти дава смисъл и цел, защото без нея животът е празен.
Стивън Хокинг

Трябва да има нещо много специално относно границите на Вселената. И кое е по-специално от твърдението, че няма граници? Не бива да има граници и за човешките усилия. Всички сме различни. Колкото и лош да изглежда живота, винаги има нещо, в което да успееш. Докато има живот, има и надежда.
Стивън Хокинг

Когато се попита: "Какво е правил Бог, преди да създаде Вселената?" св.Августин не ни отговаря: "Подготвял е ада за онези, които задават подобни въпроси." Вместо това казва, че времето е характеристика на Вселената, която Господ е създал, и то не е съществувало преди зараждането на тази Вселена.
Стивън Хокинг

Картината, която имахме за Космоса, се е променила значително през последните 40 години и аз съм щастлив, че съм допринесъл поне малко за това.
Стивън Хокинг

Трябва само да се вгледаме в себе си, за да видим колко интелигентен живот може да се развие в нещо, което не бихме искали да срещаме.
Стивън Хокинг

Животът ни е постоянно пътуване, от раждането до смъртта. Редуват се различни гледки, хората се сменят, нуждите се преобразуват, но влакът продължава напред. Животът е влак, а не гара!
Паулу Коелю

Дори три хиляди години да живееш и десет хиляди по толкова, все пак не забравяй, че всеки губи само живота, който живее, и живее само живота, който губи. До едно и също се свеждат най-дългото и най-краткото. Настоящето за всички е еднакво и губеното е еднакво и това, което оставяме, изглежда толкова незначително. Защото човек не губи нито миналото, нито бъдещето. Как може да му се отнеме това, което няма.
Марк Аврелий

Планираме живота в бъдещето, а се налага да живеем само в настоящето.
Валентина Беднова

Ако на другите им е омръзнал твоят живот, постарай се поне да ги разбереш.
Юлия Леонтиева