Доверието не се купува. Само се печели. И много лесно се губи.
Силвия Кристъл

Подобни

Някои раздели носят белега на ограбване. Други създават усещането за пречистване. Трети са неизбежни. Наложени от обстоятелствата. Неминуеми. Непреодолими. Именно те са най-болезнени. Отварят рани, които кървят цял живот.
Силвия Кристъл

Когато видиш красиво цвете, първият подтик е да се затичаш и да го откъснеш. Мъдрият човек не посяга към цветето, защото знае, че то ще увехне. И никой друг няма да може да му се радва. Така е и с чувствата. Когато ги откъсваме, отдадени на порива да ги завоюваме, след това често ги захвърляме с лекота. Без да ни е грижа, че някой друг би могъл да им се радва.
Силвия Кристъл

Големите надежди винаги са съпътствани с големи разочарования.
Силвия Кристъл

Няма нищо по-приятно от съпруг, който се държи като любовник и от любовник, който се вживява в ролята на съпруг.
Силвия Кристъл

Всяка страст ни превръща в заложници. И само от нас зависи колко дълго ще останем в плен.
Силвия Кристъл

Съществуват хора, които изваждат от дълбините на душата ни най-красивите чувства. Други изравят от най-мрачните ъгълчета неподозирани тъмни страсти. Трети не успяват да докоснат нито една струна и ни оставят напълно безразлични. Единствено в нашата власт е да решим кого да допуснем до себе си.
Силвия Кристъл

В надпреварата с времето пропускаме най-важните си срещи.
"Булевардът на лъжите", Силвия Кристъл

Всичко на този свят е въпрос на гледна точка. За да си щастлив, трябва просто да погледнеш нещата от ъгъла, под който изглеждат красиви.
Силвия Кристъл

Колко сродни души се разминават в този живот, само защото се срещат в неподходящо време и при неподходящи обстоятелства.
Силвия Кристъл

Всяка любов е вечна до доказване на противното.
Силвия Кристъл