ЛЮБОВТА МИ КЪМ ТЕБ
Всички идващи чувства сравнявах
с любовта си към теб.
Всички бъдещи рани лекувах
с любовта си към теб.
Аз към чужди усмивки се втурвах
с любовта си към теб,
и далече от теб пак се влюбвах,
с любовта си към теб.
Да, прегръщах жени непознати
с любовта си към теб,
даже твоето име забравих
с любовта си към теб.
Но в забравата странно живея
с любовта си към теб.
Уж не идваш сега в паметта ми,
но сърцето те помни до край...
Джоко Росич

Подобни

Все по-рядко пишем и получаваме писма. Получавам писмо от майка ми. Тя е писала с мастило и понеже е била тъжна, се е разплакала и сълзата е паднала на хартията и се е размазало. Как по компютъра да изпратя сълза на мама? Няма нужда да заменим компютъра с писмо. Но не трябва да изхвърляме онова, което е било до нас.
Джоко Росич

На този свят няма сила, която да спре майка защитаваща децата си, и млад мъж, бранещ любовта си!
Джоко Росич

За какво му е на един мъж да прави каквото и да било в живота си, ако няма една жена до него, която да му каже: "Браво, страшен си"!
Джоко Росич

Жената трябва да бъде жена с всяко вдишване и издишване. Когато се храни, когато спи, когато се движи. Атмосферата на жената е навсякъде. Не е в демонстративното разголване, то е за мъжете без въображение.
Джоко Росич

Красотата на жената е в лакирания палец, надничащ от сандала, в тембъра, в погледа. Когато първата ми жена ме попита какво съм намерил в новата, с какво я превъзхожда, се замислих и се опитах да и обясня как в антракта, дори когато сме на театър и пушим навън, с всяка фибра на кожата си чувствам, че до мен стои жена. Жената трябва да бъде жена с всяко вдишване и издишване. Когато се храни, когато спи, когато се движи. Атмосферата на жената е навсякъде. Не е в демонстративното разголване, то е за мъжете без въображение.
Джоко Росич

Когато една жена спре да навестява мислите ти, значи си се излекувал. Има загуби, които не се лекуват. Не е истина, че душата е безсмъртна. Всичко умира, остава само направеното, съграденото. Другото - престанеш ли да го мислиш и преживяваш – умряло е. Но пък тъгата е най-красивото, най-градивното свойство на душата. Я се сети за едно велико нещо, дето да е направено в радост. Било книга, текст, картина. Тъгата е велико състояние!
Джоко Росич

Моето богатство са хората около мен. Защото ако човек е сам на света, няма как да е щастлив.
Джоко Росич

Но така е с човека. Той никога не пораства. Само остарява. И цял живот гони своите детски желания, своите детски комплекси, своите детски любови...
Джоко Росич

Хвани ръката ми, дръж се здраво. Ще преминем през страшни места. Но мисля, че знам пътя, само не пускай. И ако те целуна в мрака, не се притеснявай, защото ти си моята любов.
Стивън Кинг

За да имаш истинска любов, за да я прилагаш на дело, за това е необходимо време, за да се реализира. Любовта, а не влюбването, е истинско чувство - това означава, че ти за мен си важен като личност, искам да се погрижа за тебе, искам да се чувстваш добре, искам и да си свободен. Това е истинската любов.
Хорхе Букай