Нищо в този откачен свят не е вечно, дори проблемите ни.
Чарли Чаплин

Подобни

Простих грешки - почти непростими. Опитах се да заменя хора - почти незаменими и да забравя незабравими. Разочаровах се от хора, в които винаги съм вярвал... Имах и все още имам истински приятели... Бях обичан, но и нежелан там, където най-много съм искал. Изживях любов и обещания, но разбих сърцето си... Мислех, че ще умра от толкова много болка, но все пак Аз ЖИВЕЯ и ще Продължа да се боря!
Чарли Чаплин

Никога няма да откриеш дъга, ако гледаш надолу.
Чарли Чаплин

Мислиш си, че някой е разбил сърцето ти. Може и да е така. Но това се случва само на хората, които още имат сърца. Кървящите сърца са привилегия само на специален вид хора. Останалите нямат грижи. Но и сърце!
Чарли Чаплин

Щастието е уморено страдание.
Чарли Чаплин

Аз не бях ангел, но доколкото можах, се стремях да бъда човек. Опитай и ти.
Чарли Чаплин

Отчаянието е наркотик. То приспива ума, прави го безразличен. За да се смееш искрено, трябва да можеш да вземеш болката си и да поиграеш с нея. Трябва ти сила, само ако възнамеряваш да направиш нещо лошо. Във всички останали случаи любовта ти е напълно достатъчна.
Чарли Чаплин

Броят на глупостите, извършени по волята на разума са много повече, отколкото тези, които са извършени от чиста глупост.
Чарли Чаплин

Моята болка може да бъде причината за нечий смях, но не искам никога моят смях да бъде причина за нечия болка.
Чарли Чаплин

Повече не ни е нужно да се боим от спорове, конфронтация или различен род проблеми със себе си или със другите. Даже звездите се сблъскват, но от техния сблъсък се раждат нови светове. Сега знам: "Това е животът!"
Чарли Чаплин

Аз имам много проблеми в живота си, но моите устни не знаят това. Те винаги се усмихват!
Чарли Чаплин