Има по-лоши престъпления от това да гориш книги. Едно от тях е да не ги четеш.
Рей Бредбъри

Подобни

Цял живот си купуваме дрехи, без да осъзнаваме, че прекарваме най-хубавите си мигове без тях.
Рей Бредбъри

Трябва да се отпуснеш, понякога да оставяш нещата да се случват, а друг път да се движиш заедно с тях.
Рей Бредбъри

Колко хора познаваш, които могат да пречупят собствената ти светлина върху самия теб? Хората по-често приличат на факли, които горят, докато не изтлеят. Колко рядко лицата на другите хора възприемат от теб собствения ти израз, съкровените ти и трепетни мисли и ги отразяват обратно върху теб?
Рей Бредбъри

- Как се влюби в нея?
- Усмихна ми се... и после не помня.
Рей Бредбъри

Върви до ръба на скалата и скочи. Направи си крила по пътя надолу.
Рей Бредбъри

Ако знаех, че ще те срещна по-късно в живота си, щях да те потърся... много по-рано.
Рей Бредбъри

Трябва да се научиш как да не се вкопчваш, преди да се научиш как да придобиваш. Животът трябва да бъде докосван, а не удушаван. Трябва да се отпуснеш, понякога да оставяш нещата да се случват, а друг път да се движиш заедно с тях. Също като с лодките. Поддържаш мотора включен, за да я насочваш по течението. И когато чуеш шума на водопада все по-близо, разтребваш в лодката, слагаш си най-хубавата шапка и вратовръзка и си пушиш пурата чак до мига, когато пропадаш. И това е истинска победа. Не се опитвай да спориш с бездната.
Рей Бредбъри

Винаги съм вярвала, че истинската любов е любов между два ума, макар че тялото понякога отказва да го признае. Тялото води самостоятелен живот. То живее единствено, за да се храни и да очаква нощта. То е по същността си създадено, за да живее през нощта. Ала какво да кажем за ума, който е рожба на слънцето и през хиляди часове от живота на човека трябва да бъде буден и нащрек? Нима може да се сравнява тялото, това жалко, себично творение на мрака, с цял един живот, озарен от слънце и интелект?
"Вино от глухарчета", Рей Бредбъри

- Хората не говорят за нищо.
- Ами, все трябва да говорят за нещо!
- Не, не говорят за нищо. През цялото време дрънкат за разни коли, дрехи или за плувни басейни и само повтарят колко са хубави! Но те всички казват едни и същи неща, никой не казва нещо различно от другите.
Рей Бредбъри

- Къде боли?
- Там, където никой не би могъл да види. - отговорих аз.
Рей Бредбъри