Разлиствам албума със старите, черно бели снимки. От там наивно и "като за снимка" ме засипват усмивки от отминали години. Как грижливо подреждахме снимките в албумите. Как снимахме с лентовите фотоапарати и трябваше да имаме огромно търпение да запълним цялата лента... После гледахме негативите за да видим получило ли се и ако изглеждаше наред, изваждахме снимките.
Всичко край нас се мени постоянно. Всеки ден слънцето огрява един нов свят. Онова, което наричаме рутина, е изпълнено с нови предложения и възможности. Днес някъде ни очаква съкровище. Може да е лека усмивка, може да е голямо завоевание - няма значение. Животът се състои от малки и големи чудеса.
Паулу Коелю

Подобни

Но в края на краищата колко от нас не са видели как само за миг изчезват важните неща в живота? И не става дума единствено за хора, а също и за идеали, за мечти.
Паулу Коелю

В даден момент нямаме нищо, а в следващия получаваме повече, отколкото можем да понесем.
Паулу Коелю

Не съжалявам за преживените страдания, нося белезите си като медали, знам, че свободата има висока цена, толкова висока, колкото е цената на робството; единствената разлика се състои в това, че плащаш на друго сърце и с усмивка, макар и понякога усмивката да е придружена от сълзи.
Паулу Коелю

Най-сигурното място за корабите е пристанището, но не за там са построени те.
"Вероника решава да умре", Паулу Коелю

Човек се дави, не защото е скочил, а защото е останал под водата.
Паулу Коелю

Има една велика истина на тази планета: независимо кой си и с какво се занимаваш, щом много силно желаеш нещо, това означава, че желанието ти се е родило в Душата на Вселената. То е твоята мисия на Земята.
Паулу Коелю

- Влюбена съм и се страхувам, че ще страдам.
- Не се страхувай! Единственият начин да избегнеш страданието е да се откажеш от любовта.
Паулу Коелю

Дори и да съм най-преуспялата жена на света, дори и да ми се възхищават и да ме желаят... ако в сърцето ми няма любов, нищо не съм.
"Изневяра", Паулу Коелю

Може би любовта ни кара да остареем преди да ни е време и ни подмладява, когато младостта вече е отминала.
Паулу Коелю

Понякога е нужно да се изгубиш, за да откриеш себе си.
Паулу Коелю