Понякога четеш някоя книга и тя те изпълва с едно такова божествено чувство, че накрая стигаш до убеждението, че разбития на парчета свят няма да върне целостта си докато всяко едно човешко същество не прочете тази книга. От друга страна, има книги, за които не можеш да споделиш на никого - книги толкова специални, необикновени и твои, да обявиш пред някого увлечението си би било равно на предателство.
Джон Грийн

Подобни

Скръбта не променя хората. А разкрива същността им.
Джон Грийн

Какъв е смисълът на съществуването, ако не се опиташ да направиш нещо забележително в живота си? Колко странно! Господ ти дава живот, а не ти минава през ума, че животът иска от теб малко повече от седене на задника и гледане на телевизия.
Джон Грийн

Всеки е откачил заради някаква мания да притежава разни неща. Всичките тези неща, които хората искат да притежават, са тънки като хартия, късат се като хартия. И хората са така, прозрачни и се мачкат като хартия.
Джон Грийн

Защото, понякога, дори и спомените си отиват. И тогава не ти остава нищо.
Джон Грийн

Истинските герои не са хората, които правят нещо; Истински герои са хората, които ЗАБЕЛЯЗВАТ нещата, обръщат внимание.
Джон Грийн

Трябваше да признае, че такава усмивка може да сложи край на всяка една война и да лекува рак.
Джон Грийн

Нямаш право на избор дали да бъдеш наранен - сам можеш да избереш единствено кой да те нарани.
Джон Грийн

Помислих:
- От това ме е страх - загубих нещо важно и не мога да го намеря, а имам нужда от него.
Джон Грийн

Започвам да осъзнавам, че на хората им липсват хубави огледала. Толкова е трудно да видим как изглеждаме всъщност, а още по-трудно е да покажем как се чувстваме.
Джон Грийн

Глупаво е да ти липсва някой, с когото дори не си се разбирал. И все пак, знам ли, хубаво беше да има някого, с когото винаги можеш да се скараш.
Джон Грийн