Цитати за агресията

В тази категория има 11 цитата, подредени в 2 страници.

Страхът у човека отключва защитните инстинкти у кучето. Човек често не осъзнава страховете си и се чуди защо кучето му се държи отбранително-агресивно, дори и във видимо безобидна ситуация.
Сизар Милан

Агресията не е проблем - тя е последица от проблема. Също както затлъстяването. И то не е проблем, а последица от някакъв проблем.
Сизар Милан

Мъдрият знае, че агресията на някой, всъщност е неговата молба за любов...
Паулу Коелю

Никой не е по-арогантен към жените, по-агресивен и надменен, от мъжа, който е несигурен в своята мъжественост.
Симон дьо Бовоар

Трябва да въздаваме възмездие. Не просто да игнорираме подвеждащата информация, въпреки че тази защитна тактика определено ни е нужна, трябва да предприемаме агресивна контраатака. Винаги, когато има възможност, би трябвало да жилваме онези, които са отговорни за подправеното общоприето поведение. Не бива да купуваме никакви продукти, представяни с реклами, в които има престорени "непринудени отзиви".
Робърт Чалдини

Липсваше ми. Липсваше ми, ако не я виждах всеки пет минути, което не беше проблем, когато ми беше асистентка. Липсваше ми да я командвам и да я правя луда. И ми липсваше как със същата агресивност и жар ме командваше и тя.
Кристина Лорен

...Факт е, че лидерството изисква готовност човек да бъде агресивен. В много редки случаи е необходим действително агресивен подход в работата с хората. През повечето време обаче "тактическата агресивност" е начинът за разрешаване на даден проблем.
Алън Акселрод

Обещанията трябва да се изпълняват. Неизпълнените обещания пораждат безпокойство, след това недоверие, гняв и агресия. Тя или избухва и изгаря всичко или се стапя до безразличие и вледенява светове.
Е. Л. Джеймс

Женското бъбрене е като пролетен дъжд - размива мъжката агресивност.
Венцеслав Константинов

Видях, че да си суров не значи да си агресивен, че да обичаш - не означава да си лигльо. Разбрах, че това да си почтен - не е позьорщина. И може би най-важното - разбрах, че да си родолюбец не означава да мразиш другите. Открих също, че истинската сила е в духа, а физическата е просто екстра.
Веселин Плачков