Цитати за доверието

В тази категория има 62 цитата, подредени в 7 страници.

Запомнете: за да постигнете баланс в глутницата, трябва много да се потрудите. Отделете време за своите кучета и ще бъдете възнаградени за цял живот с доверие, уважение и любов.
Сизар Милан

Повечето кучета имат нужда от търпелив човек, който да спечели доверието им.
Сизар Милан

Ненакърненото доверие е стълбът на всяка любов.
"Сърца от пепел", Силвия Кристъл

Всичко зависи от това, какво искаш от една жена, приятелю. Ако я търсиш само за забавления, връзката е обречена и ще е до време. Ако ти е необходима, за да и прехвърлиш тежестта на колебанията си, също ще приключи бързо. Ако, обаче, чувстваш, че я обичаш, трябва да и построиш свят. Необятен, красив и преливащ от възторзи. Облян от светлина. И най-важното - устойчив и непоклатим. Да изтръгнеш от него бурена на съмненията. И да засадиш семената на най-чистото доверие. На безгранично търпение, общи цели и мечти. Само тогава ще я задържиш. Когато стремежът да я направиш щастлива се превърне в смисъл на всички твои усилия.
"Белезите на страстта", Силвия Кристъл

Колко измамно е усещането, че когато една жена сподели близостта ти, тя е твоя! Една жена става твоя, когато ти подари доверието си. Когато ти посвети мечтите си. Когато не мери достойнствата ти. И не претегля прегрешенията ти. Когато изрита в ъгъла кантара на чувствата. Когато не изравя причини, не си задава въпроси, не търси отговори. Когато единственият довод е любовта. Сляпата, вечната, неутолимата.
"Белезите на страстта", Силвия Кристъл

Във всяка любов има степени на докосване. С някои хора достигаш до повърхностния пласт на близостта. До обвивката на усещанията. До външната страна на възприятията. С други проникваш в дълбините на най-съкровените чувства. Спускаш се в бездните на страстта. Слизаш бавно по стъпалата на доверието. Попадаш в мъртво течение. И там се давиш.
"Степен на докосване", Силвия Кристъл

Първите отношения, в които по необходимост индивидът влиза с другите, това са семейните отношения. Тези отношения наистина имат и правна страна, но тя е изцяло подчинена на моралната страна, на принципа на любовта и доверието.
Георг Хегел

Доверието е слепота, след чието проглеждане човек често пъти се чувства измамен. Излъган. Ограбен.
"Булевардът на лъжите", Силвия Кристъл

Любовта не е в целувките, а в онова, което се случва между тях. В търпението, разбирането, подкрепата и доверието.
"Степен на докосване", Силвия Кристъл

Не се доверявай на човек, който не храни доверие в теб.
"Сърца от пепел", Силвия Кристъл