Цитати за доверието

В тази категория има 116 цитата, подредени в 12 страници.

Мярката на доверие е различна: в политиката, в дипломацията и в стратегията; но във всички три сфери тя е строго обусловена и ограничена.
Иван Илин

Избирателите не избират премиери; те избират представители. И мускулите на избирателите се изразяват чрез правото на техните представители да дадат своето доверие на правителствата и да го премахнат. Ако способността на представителите да дадат или премахнат доверието си е нарушена, ние вече не сме демокрация.
Джон Ралстън Сол

Дълбоко убеден съм, че най-успешните бизнес взаимоотношения се основават на доверие, взаимно разбирателство и преданост - същите черти, без които не може да се осъществи близко приятелство.
Джон Рокфелер

Ако светът превърне гордостта в бездушие, вярност в мания, доверието в глупост, помощта в насилие - това е проклет свят.
Вячеслав Рибаков

... приливите и отливите са луната и морето, които спазват своите обещания и това е всичко. Обещанието включва нещо, което не може да бъде измерено, което е доверие и не мога да говоря за дъжд, море и луна, но мога да попитам защо хората спазват обещанията си и може би отговорът в крайна сметка е любовта.
Индра Синха

Доверие и честност - ето двете най-важни неща.
Бритни Спиърс

Сляпото доверие има последствия.
Франсис Хардинг

В крайна сметка не може да има пълно изцеление, докато не възстановим първоначалното си доверие в живота.
Георг Фойерщайн

Ако нямаме достъп до факти, не можем да си имаме доверие. Без доверие няма закон. Без закон няма демокрация.
Тимъти Снайдър

Нищо не убива доверието на пациента в лекаря повече от знанието, че лекарят прави добри пари от страданието на пациентите си.
Санджай Гупта