Цитати за думите

В тази категория има 284 цитата, подредени в 29 страници.

Историята може никога да няма всички факти, но историята винаги има последната дума.
Ашли Брилиант

Хвърляйки думите си на вятъра, не чакай, че ще станат крилати.
Владимир Хочински

Една писана дума струва хиляда жълтици.
Японска поговорка

Не винаги е възможно да се вземат решения, които да се базират върху пълно познаване на всички възможности на дадена ситуация. В такива случаи практиката ... е да се предположи най-лошият вариант и да бъдете подготвени за него. Възможно най-подвеждащото предположение се базира на неопределената дума "средно"...
Алън Акселрод

Дълбокият смисъл е в неизказаните думи.
Менандър

Властта придава на думите отпечатък на истина.
Менандър

- Не ме ли обичаш? - Повече от вчера и по-малко от утре, както пише по картичките, които купуваме от книжарниците. Да, обичам те. Всъщност съм лудо влюбена, дори започвам да мисля дали да не си сменя жилището и да дойда в този огромен и самотен апартамент - но винаги, когато заговоря за това, ти си този, който сменя... темата. Въпреки това забравям за нараненото си самолюбие и намеквам колко хубаво би било да живеем заедно, а ти ми отговаряш, че още е рано, и аз си мисля, че може би се боиш да не ме изгубиш, както изгуби Естер, или че още чакаш завръщането и, или че няма да разполагаш повече със свободата си, страхуваш се да останеш сам, но се страхуваш и да живееш с някого - с други думи - връзката ни е истинска лудост. Но след като ме питаш, ще ти отговоря: много те обичам!
"Захир", Паулу Коелю

Много думи са необходими, единствено когато нямаш какво да кажеш. Когато имаш, трябват точните.
"Белезите на страстта", Силвия Кристъл

Тежките думи живеят в подземието на сърцето.
Норман Мейлър

А у целия народ, в тая грамадна маса ... остава впечатлението, че при всички хубави думи, които се говорят през време на агитация, при всичките хубави текстове на нашата конституция, тая грамадна маса е нищо в развитието на нашия политически живот; у нея се поражда чувство на недоверие, у нея се поражда чувство на разочарование, чувства на гняв и на бунт.
Атанас Буров