Цитати за душата

В тази категория има 235 цитата, подредени в 24 страници.

Младостта не е граница на възрастта, а сезон на душата.
"Белезите на страстта", Силвия Кристъл

Не всички, които ги боли душата, са душевноболни.
Валентин Домил

Нация, която издига духовността на пиедестал, е обречена на вечност.
Силвия Кристъл

Можеш да считаш себе си за щастлив човек, ако слънчевите дни в душата ти са повече от мрачните, студените и дъждовните.
Силвия Кристъл

Днес младежите не обичат да четат книги, предпочитат да куфеят пред компютъра, не барват нито стих, нито разказ, да не говорим за драматичен текст или забравената ни класика. И губят, страшно губят, защото не знаят какво удоволствие е да имаш въображение, да си представяш нещата, за които четеш. Жал ми е за днешните млади люде, които никога няма да узнаят разликата между това да имаш душа и да си осенен от дух.
Румен Леонидов

Малодушието е единственият непоправим недостатък.
Франсоа дьо Ларошфуко

Душата може повторно да заболее, както и тялото. Това, което ни се струва оздравяване, е обикновено само почивка или промяна на болката.
Франсоа дьо Ларошфуко

Бог е едновременно безкрайно далеч и безкрайно близо - в тебе.
Венцеслав Константинов

Бог обича всички нас, но от никого не е във възторг.
Айзък Азимов

Ролята на състрадателна душа е само за онези, които се страхуват да заемат някаква позиция в живота. Винаги е много по-лесно да вярваш в собствена­та си доброта, отколкото да се изправиш срещу другите и да се бориш за правата си. Винаги е по-лесно да не отвър­неш на нанесената обида, отколкото да посмееш да вле­зеш в битка с някой по-силен от теб; винаги можеш да ка­жеш, че камъните, хвърлени по теб, не са те засегнали, и само нощем - когато си сам и жена ти, мъжът ти или при­ятелят ти от училище спят, - само нощем можеш да оплакваш мълчаливо собственото си малодушие.
Паулу Коелю