Е. Л. Джеймс - Цитати

Ерика Ленард е английска писателка на бестселъри в жанра еротичен любовен роман. Пише под псевдонима Е. Л. Джеймс. Родена е на 7 март 1963 г. в Лондон, Англия. Майка и е чилийка, а баща и е шотландец. В тази категория има 17 цитата, подредени в 2 страници.

Усетих го, преди да го видя. Сякаш цялото ми тяло бе настроено към неговото присъствие: отпускаше се и се възпламеняваше едновременно - странна вътрешна двойственост - и ме изпълваше онова странно пулсиращо електричество.
Е. Л. Джеймс

Безкрайната панорама беше поразителна, дори зашеметяваща - здрач над Залива... в тази кристално ясна вечер залязващото слънце бавно потъваше и хвърляше кървави и огненооранжеви отблясъци... В осеяното с опали и аквамарини синьо небе се разливаха яркочервени багри и потичаха заедно с по-тъмните лилави оттенъци на редките пухкави облачета... Природата в най-красивия и вид, зрителна симфония, изпълнявана в небето и отразяваща се в дълбоките неподвижни води на Залива. Буквално се удавих в гледката, докато се стараех да попия цялата и красота.
Е. Л. Джеймс

Сгуших се в него, затворих очи, носът ми опираше във врата му, главата ми беше на рамото му. Вдишах аромата му. Освободих съзнанието си и за миг си позволих да си представя, че ме обича.
Е. Л. Джеймс

Имам мисия в живота и тя е да те глезя. И да те пазя, защото те обичам.
Е. Л. Джеймс

Как го прави това с мен? Докосва само една малка част от тялото ми, а хормоните ми се носят на километри из околността
"Петдесет нюанса сиво", Е. Л. Джеймс

Обещанията трябва да се изпълняват. Неизпълнените обещания пораждат безпокойство, след това недоверие, гняв и агресия. Тя или избухва и изгаря всичко или се стапя до безразличие и вледенява светове.
Е. Л. Джеймс

Не позволявай на никой мъж да се напъха под кожата ти. Много си млада. Просто се забавлявай!
Е. Л. Джеймс

Не можех да го приема такъв какъвто е, а и не исках такъв човек за себе си. Присъствието му бе единственото нещо, което ме нараняваше повече от отсъствието му. Можех да се успокоявам ежедневно с мислите, че го преживявам - истината беше, че той бе успял да ме нарани по всички начини по които е възможно едно човешко същество да нарани друго. А аз бях успяла да го обичам по всички начини по които една жена може да обича един мъж.
Е. Л. Джеймс

Изобщо не можех да си обясня защо погледът му ми въздействаше така дяволски смущаващо, объркваше ме, ставаше ми горещо. Очите му грееха лукаво и палаво.
Е. Л. Джеймс

Обичам този мъж. Обичам страстта му и начина, по който разбуждам тази страст. Обичам го за това, че беше прелетял толкова километри да ме види. И за това, че му пука за мен. Че не иска да ми се случи нищо лошо. Че го интересувам. Това беше най-пълната, най-неочакваната емоция, която бях изпитвала. Той беше мой и аз бях негова...!
Е. Л. Джеймс