Елиф Шафак - Цитати

Елиф Шафак е турска писателка. Истинското име на Шафак е Елиф Билгин. Родена е в Страсбург, Франция в семейството на философа Нури Билгин и Шафак Атайман, която по-късно става дипломат. В тази категория има 92 цитата, подредени в 10 страници.

Не се налага да търсим любовта извън себе си. Достатъчно е да премахнем спънките вътре в себе си, които ни отдалечават от любовта.
Елиф Шафак

Пет пари не давам за ада и рая. Бих предпочел да угася огъня в ада и да подпаля рая, та хората да обикнат Бога не за друго, а заради самата любов.
Елиф Шафак

Единственото, което съм в състояние да ти дам, е настоящият миг. Това е всичко, с което разполагам. Истината обаче е, че никой не разполага с нищо повече. Просто ни харесва да се преструваме, че имаме и друго.
Елиф Шафак

Любовта не може да се обясни. Тя може само да се изживее. Любовта не можа да се обясни, но именно тя обяснява всичко.
Елиф Шафак

Можем да сравним разочарованието си, когато видим онова, от което си мислим, че сме се отървали, да се е върнало, с разочарованието, което изживяваме, когато видим как нещо, което смятаме, че можем да си върнем обратно винаги, се изплъзва от ръцете ни...
Елиф Шафак

А тя говореше за теб така, сякаш ти си поставил звездите на небето.
Елиф Шафак

Самотността и самотата са две различни неща. Когато си самотен, е лесно да изпаднеш в заблуда и да повярваш, че си на прав път. За нас е по-добра е самотата, защото тя означава да си сам, без да си самотен. Ала накрая е хубаво да намериш човека, който да ти бъде огледало. Запомни, само в сърцето на друг можеш да видиш себе си...
Елиф Шафак

Един имаше, който ме разплакваше. Обичах го, повече от всички, които ме разсмиваха...
Елиф Шафак

Търпелив е този, който знае, че се иска време непълната луна да стане пълна!
Елиф Шафак

Каквото и да се случва в живота ти, колкото и тревожни да изглеждат нещата, не изпадай в отчаяние. И всички врати да си останат затворени, Бог ще отвори само за теб нов път. Бъди благодарен! Лесно е да си благодарен, когато всичко е наред!
Елиф Шафак