Цитати за грешките

В тази категория има 335 цитата, подредени в 34 страници.

Да се правят грешки е по-добре, отколкото бездействие.
Били Джо Армстронг

Грешката на един човек се съдбата на друг.
Елън Шрайбер

Колкото по-дълго размишлявате над неочакваните или негативни развития на събитията, толкова по-голяма е вероятноста, грешката да ви научи на нещо.
Сюзан Кейн

Да се направи грешка е да изпиташ неуспех, да съжаляваш, но да знаеш истината и да не я следваш е престъпление.
Джузепе Мацини

... колкото по-широки са обобщенията, толкова по-голяма е вероятността за грешка.
Ернст Гомбрих

Но колкото и да е ядосана, нека не отива по-далеч от вратата, защото това е грешка.
Ватсаяна Маланага

Счита се, че медицинските грешки в болниците причиняват над 400 000 смъртни случая годишно само в САЩ - което го прави третата водеща причина за смърт след сърдечни заболявания и рак - с още 4–6 милиона случая на сериозни вреди.
Джо Марчант

Мисля, че е невъзможно да се предвиди бъдещето, но е възможно да се погледне в миналото и да се види как човек може да направи различно от това, което предците му са направили и да се поучи от грешките си, и може да види как въпреки че има огромни сили, които го спират правейки каквото иска, има малки дупки, в които индивидът може да направи нещо.
Тиодор Зелдин

Гьоринг рядко се осмелява да каже истината на Хитлер. Само с поведението си в затвора и със смъртта си той поправи грешките си. Той твърдо защити действията си и се самоуби.
Хайнц Гудериан

Можете да бъдете обезкуражени от провал или можете да се поучите от него. Затова продължете напред и правете грешки, направете всичко, което можете. Защото, не забравяйте, че там ще намерите успех - от другата страна на провала.
Томас Джон Уотсън