Цитати за грешките

В тази категория има 140 цитата, подредени в 14 страници.

Колкото си по-сигурен, толкова повече може да грешиш.
Ашли Брилиант

Грешки се поправят, грехове се изкупуват! Изкуплението е връщането към доброто!
Росен Марков

Ако грешките ни са известни единствено нам, те по-лесно се понасят.
Валентина Беднова

Живеем в грешки, грях и глупости, но в остатъка от живота си поне имаме право на нещо свое, което само ние лично можем да си изберем. Например да бъдем на страната на състраданието и справедливостта или да се отдадем на реванша, възмездието и яростта...
Румен Леонидов

И под диктовката на живота... пак пишат с грешки.
Валентин Домил

Поправянето на старите грешки често струва по-скъпо отколкото сътворяването на нови.
Веслав Брудзински

По-добре случайните грешки на правителство, което живее в дух на благотворителност, отколкото продължаващите пропуски на правителство, замръзнало в леда на собственото си безразличие.
Франклин Рузвелт

Бих накарал всеки мъж и жена да повярват, че са мои любими и бих живял влюбен в любовта. На хората бих посочвал колко грешки правят, като мислят, че спират да се влюбват, когато остареят, без да разбират, че остаряват, когато спират да се влюбват!
Габриел Гарсия Маркес

Длъжна съм пътьом да спомена едно чудо: това, че бърках хиляди пъти, щеше да е отчайващо като монотонна музика, ако грешките ми не бяха винаги различни - правех едно и също изчисление, а получавах хиляда различни резултата. Явно бях гениална.
Амели Нотомб

Любовта никога не умира от естествена смърт. Умира, защото не знаем как да допълним нейния източник. Умира от слепота, грешки и предателства. Тя умира от болести и рани, тя умира от умора.
Анаис Нин