Цитати за характера

В тази категория има 53 цитата, подредени в 6 страници.

Когато се държим само край хора с възвишен характер, ние за най-кратко време опустяваме, така че, тъкмо обратното, ние трябва да общуваме с тъй наречените безхарактерни хора, за да можем да издържим, за да не залинеем духовно. Тъкмо хората с тъй наречения добър характер с течение на времето постепенно ни опустошават и убиват, най-вече от тяхната компания трябва да се пазим.
Томас Бернхард

Във всяка лъжа е скрита поне частица от характера на онзи, който я разказва.
"Единственият път", Азиз Несин

Когато се запознавам с някого, поглеждам най-напред към обувките му. Те са своеобразна визитна картичка към останалите атрибути на гардероба му, а донякъде и на характера, и на манталитета му.
"Усмивките на модата", Любомир Стойков

Всичко идва от характера. Няма смисъл да казвам нещо на човек, който не го чувства и не би го разбрал.
Оскар Уайлд

Щастлив е този, който е уредил битието си така, че да съответства на особеностите на неговия характер.
Георг Хегел

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
Артур Шопенхауер

Жените обичат много по-умно от нас, мъжете. Те никога не обичат мъжа заради тялото му, дори да го харесват много и да го желаят силно... Жените обичат заради характера ти. Заради силата ти. Заради ума ти. Защото умееш да защитаваш деца.
Защото си добър човек с чувство за чест, с достойнство. Никога не обичат глупаво като мъжете. Не им пука, че имаш особено красиви глезени или изглеждаш много добре в костюм... Когато ни обичат това е благословия, защото ние твърде рядко... им даваме основание да ни обичат...
Нина Георге

В много отношения характерът е всичко в лидерството. Той се състои от много елементи, но бих казал, че характерът е основно почтеност. Когато, примерно, сте делегирали нещо на подчинен, отговорността е абсолютно ваша, и той трябва да знае това. Вие като лидер трябва да поемете пълна отговорност за това, което прави подчиненият. Веднъж казах, като остроумна забележка, че ръководството се състои от нищо, но поема отговорност за всичко, което се обърка, а подчинените ви си приписват заслугите за всичко, което върви добре.
Дуайт Айзенхауер

Макар да изглеждаше буйна и сърдечна, тя имаше самотен характер и непроницаемо сърце.
Габриел Гарсия Маркес

Когато една жена проявява характер, за нея казват, че е "к*чка". Когато мъж проявява характер, за него казват - "прекрасен човек".
Маргарет Тачър