Цитати за хората

В тази категория има 2673 цитата, подредени в 268 страници.

Ако куража и амбиция, не са регламентирани с благосклонност, те могат да направят човек само един тиранин или крадец.
Дейвид Хюм

Новородените могат да различават собствените си викове и тези на други бебета. Те се разстройват, когато чуят други бебета да плачат, което вероятно е причината, когато едното бебе плаче в родилно отделение, другите неизбежно го следват. Винаги се предполага, че те просто се копират помежду си, но вероятно също така ги боли звуците на бедствие. Човешката съпричастност се развива рано и се изразява гласно.
Ан Карпф

Странно е, че хората ме приемат насериозно.
Джеръми Паксман

Фундаменталното преживяване на човешкото страдание е преживяването на отчуждението от себе си, от източника - от Бог.
Стивън Коуп

Разберете нещо за ограниченията, че понякога, дори когато имате най-голяма нужда от тях, хората, които обичате, не могат да се справят с това.
Мия Марч

Не мога да не си помисля, че грижата е възможно най-рискованото предприятие, познато на хората. Но как да спре да ти пука.
Шарлот Вейл Алан

Кой знае на какво е способен човек в името на който и да е бог?
Тоска Лий

Америка е отворено общество, по-отворено от всяко друго в света. Хората от всяка раса, от всеки цвят, от всяка култура са добре дошли тук, за да създадат нов живот за себе си и семействата си. И какво общо имат тези хора, които влизат в американския мейнстрийм? Английският, нашият споделен общ език.
Самюъл Хаякава

Никога не знаеш, с какви рани живеят хората.
Саманта Йънг

Мисля, че имам някакво емоционално нарушение, при което човек в повечето случаи се чувства неуместно. Наричам това синдром на емоционалният идиот.
Джеси Андрюс