Цитати за лудост

В тази категория има 184 цитата, подредени в 19 страници.

Това напомни на Джей как е боядисала спалнята на Ели миналата година. Не, в края на краищата каква глупост е да се отделят просто луди пари за малка тубичка лепкава мазна боя. От друга страна, разбираемо е защо жените се отнасят към козметиката с такова страхопочитание. За тези пари просто трябва да се молиш за нея.
Джуди Астли

Те са, по стандартите на човечеството, във всички умове. Вярно е, че имам малко гняв, но това не е лудост.
Чарли Хюстън

... Светът принадлежи на отличниците. Винаги се подиграват, нямат собствено мнение, все треперят от страх, те са нахалници и страшно съзнателни, но всъщност се оказва, че са били прави от самото начало. За да откриете топло място за себе си и след това да живеете шикозен, почтен живот, носейки костюми от най-добрите модни дизайнери и обувки, които струват луди пари, не е достатъчно да бъдете готино момиче или да сте роден в прилично семейство. За това трябва да си направите домашните работи.
Никола Матийо

Това е луд свят, Марго. Може би не е нужно да сте малко луд, за да го видите.
Лий Голдбърг

Не казвам, че не се опитвам да създам култ - разбира се. Да си глава на култ е несравнимо и всеки, който би отказал такава възможност, бих нарекъл луд. Трябва обаче да създадете свой собствен култ - ще ви позволя да станете мой последовател, ако ме пуснете в своя.
Ерик Каплан

Любов... Какво е любовта в очите на луд.
Линда Лафърти

А може би лудият е просто човек, който знае това, което е недостъпно на другите?
Сирил Масарото

Обзе я безсмъртната тъга на младостта и тъгата, която младостта не винаги осъзнава, ясното знание за нейните неудовлетворени желания. Няма нищо, помисли си тя, на което може да се вярва; най-скъпото удоволствие може да предаде, най-веселото приятелство, отворено за предателство и мъченичество. От нейните приятели, особено от младите й приятели мъже, колкото и да бяха приятни, нямаше нито един, помисли си тя, който да смята това приятелство за важно за нея, а не за собственото си удоволствие. Дори това отново беше само нейният егоизъм; какво право имаше тя на предаността на някой друг? И имаше ли някаква преданост отвъд внезапната всепоглъщаща лудост на секса? И в този горещ безвъздушен тунел от емоции какво удоволствие имаше и каква радост? Там умря и смехът, и яснотата, и ясната интелигентност, които тя обичаше, и нямаше нищо от спокойствието, за което тя жадуваше... Най-много мразеше себе си. Тъмната мистерия на съществото, която я обладаваше, не обещаваше светлина, но тя се обърна към нея и потъна в нея доволна, за да избегне света.
Чарлз Уилямс

Има радост в самата лудост. Тя е известна само на лудия.
Джон Драйдън

Той не изглеждаше като донжуан-аристократ, а като обикновен луд.
Мариса Мейър