Мерилин Монро - Цитати

Норма Джийн Мортънсън (Норма Джийн Бейкър) (1 юни 1926 - 5 август 1962), по-известна като Мерилин Монро, е американска актриса, чиято външност я прави секссимвол, а ранната смърт – попикона. В тази категория има 29 цитата, подредени в 3 страници.

Преди брака едно момиче трябва да прави любов с мъжа, за да го задържи. След брака трябва да го задръжи, за да прави любов с него...
Мерилин Монро

Животът е такъв, какъвто го направиш. Независимо от всичко, понякога ще бъркаш, това е универсална истина. Но хубавото е, че ти решаваш как ще сбъркаш. Само защото си се провалила веднъж, не означава, че ще се проваляш във всичко. Продължавай да опитваш, дръж се, и винаги, винаги, винаги вярвай в себе си, защото ако ти не вярваш, тогава кой би? Затова дръж главата си изправена, вдигни брадичката и най- важното, продължавай да се усмихваш, защото животът е нещо красиво и има толкова много причини да се усмихваш.
Мерилин Монро

Добра съм, но не съм ангел. Прегрешавам, но не съм дявол. Аз съм просто едно малко момиче, което се опитва да намери някой да я обича.
Мерилин Монро

Аз съм провал като жена. Мъжете очакват наистина много от мен, заради образа на секс-символ, който са си изградили за мен - и който аз сама съм изградила за себе си. Очакват да чуят камбанен звън, но анатомията ми е като на всяка друга жена.
Мерилин Монро

Първо, опитвам се да си докажа, че съм човек. Може би тогава ще убедя себе си, че съм актриса.
Мерилин Монро

С мъжа трябва да ми е хубаво. Лошо мога и сама да живея.
Мерилин Монро

Аз съм егоистична, нетърпелива и малко несигурна. Правя грешки, губя контрол и от време на време съм трудна за справяне. Но ако не можеш да се справиш с мен, когато съм най-лоша, тогава с дяволска сигурност не ме заслужаваш, когато съм най-добра.
Мерилин Монро

В Холивуд могат да ти платят 1000 долара за една твоя целувка и 50 цента за душата ти.
Мерилин Монро

По-добре е да не си щастлива сама, отколкото да не си щастлива с някого.
Мерилин Монро

Никога не съм заблуждавала никого. Оставях хората сами да се заблуждават. Никой от тях не се постара да разбере истинското ми аз. Вместо това те просто ме вписаха в категорията, която искаха. Не им казах нищо. Просто ги оставих да обичат тази, която всъщност не бях.
Мерилин Монро