Мерилин Монро - Цитати

Норма Джийн Мортънсън (Норма Джийн Бейкър) (1 юни 1926 - 5 август 1962), по-известна като Мерилин Монро, е американска актриса, чиято външност я прави секссимвол, а ранната смърт – попикона. В тази категория има 26 цитата, подредени в 3 страници.

Аз съм провал като жена. Мъжете очакват наистина много от мен, заради образа на секс-символ, който са си изградили за мен - и който аз сама съм изградила за себе си. Очакват да чуят камбанен звън, но анатомията ми е като на всяка друга жена.
Мерилин Монро

Първо, опитвам се да си докажа, че съм човек. Може би тогава ще убедя себе си, че съм актриса.
Мерилин Монро

С мъжа трябва да ми е хубаво. Лошо мога и сама да живея.
Мерилин Монро

Аз съм егоистична, нетърпелива и малко несигурна. Правя грешки, губя контрол и от време на време съм трудна за справяне. Но ако не можеш да се справиш с мен, когато съм най-лоша, тогава с дяволска сигурност не ме заслужаваш, когато съм най-добра.
Мерилин Монро

В Холивуд могат да ти платят 1000 долара за една твоя целувка и 50 цента за душата ти.
Мерилин Монро

По-добре е да не си щастлива сама, отколкото да не си щастлива с някого.
Мерилин Монро

Никога не съм заблуждавала никого. Оставях хората сами да се заблуждават. Никой от тях не се постара да разбере истинското ми аз. Вместо това те просто ме вписаха в категорията, която искаха. Не им казах нищо. Просто ги оставих да обичат тази, която всъщност не бях.
Мерилин Монро

Дрехите ти трябва да са достатъчно тесни, за да показват, че си жена, и достатъчно широки, за да показват, че си дама.
Мерилин Монро

Понякога се натъжавам, защото бих желала да срещна някого, който да ме приеме такава, каквато съм. Приятно е да караш хората да бленуват, но ти се иска да те приемат заради самата теб.
Мерилин Монро

Ако не можеш да накараш едно момиче да се усмихне - не можеш да го накараш да направи нищо!
Мерилин Монро