Наполеон Хил - Цитати

Наполеон Хил (1883-1970) е американски юрист, журналист, лектор и писател, един от пионерите в областта на литературата за самоусъвършенстване и постигане на личен успех. В тази категория има 81 цитата, подредени в 9 страници.

Всеки мениджър, който учи хората си да спестяват, е всъщност филантроп и благодетел. Хенри Форд положи огромни усилия, за да накара своите служители не само да пестят определен процент от заплатите си, но ги научи как разумно да харчат останалата част - как да живеят икономично и почтено.
Наполеон Хил

Лишени от възходи и спадове, нещата, които цените, започват да избледняват. Миналите неуспехи са това, което придава сладост на успеха.
Наполеон Хил

Хората, които сами са се измъкнали от тълпата и са вложили в работата си допълнително усилие и лична инициатива, практически сами определят цифрите във фиша на заплатата си.
Наполеон Хил

Необходима ви е една висока, примамлива, значима и ясно формулирана цел, която никога да не изпускате от погледа си. Добре е да имате и по-непосредствени, и по-далечни цели, които да са междинни етапи при постигане на голямата цел.
Наполеон Хил

Рутинните занимания лесно ще погълнат цялото ви налично време и ще изчерпят цялото ви свободно време, ако не вземете твърдото решение, да го посветите на нещата, които смятате за важни.
Наполеон Хил

Ако не създадете в ума си ритъм на работа и почивка, тялото ви ще бъде постоянно напрегнато и това вероятно ще ви докара заболяване, провокирано от стреса.
Наполеон Хил

Мисълта, в която не е вложено чувство за пари, спонтанно се завладява от чувство за бедност.
Наполеон Хил

Всяко нещо, получено без усилия и на ниска цена, обикновено се омаловажава.
Наполеон Хил

За да постигнем нещо, достатъчно е да си го представим и да повярваме в него. Така са направили всички преуспели личности, оставили отпечатък върху хода на цивилизацията.
Наполеон Хил

Гениалността може да предложи много предимства на онзи, който я притежава, но това не противоречи на истината, че гений без пари, благодарение на които да даде израз на своята гениалност, е само празен и безсмислен етикет.
Наполеон Хил