Никълъс Спаркс - Цитати

Никълъс Чарлс Спаркс е американски автор на редица бестселъри в целия свят. Писателят пише романи с теми свързани с християнството, любовта и вярата. Роден на 31.12.1965 г. в Омаха, Небраска, САЩ. В тази категория има 39 цитата, подредени в 4 страници.

...има стройна фигура и хубаво лице, прилича на фотомодел от списание. Но според него тя привличаше не само с външния си вид. Беше интелигентна, което се долавяше веднага, и уверена в себе си, сякаш живееше по свои собствени правила. А тези качества имат значение, без тях красотата не струва нищо...
Никълъс Спаркс

Няма по-хубава любов от тази, която събужда душата и те кара да искаш още, която запалва пламък в сърцата и успокоява умовете.
Никълъс Спаркс

Докато бяхме заедно, се влюбих лудо, после, когато се разделихме, се влюбих още по-силно.
Никълъс Спаркс

Разбрах обаче, че любовта е нещо повече от три думи, изречени преди лягане. Любовта се подхранва от действия, от всеотдайността ни към онова, което правим един за друг всекидневно.
Никълъс Спаркс

- Единственото, което знам е, че винаги срещаме отново хората, които сме обичали преди... виждаме ги поне още веднъж.
- Ти и аз ще се намираме във всеки живот, нали?
- Ще бъде трудно... Не обещавам, но ще те търся във всеки следващ живот. Да, в някои не ще те намирам, но пък в други ще бъдеш любовта на живота ми.
Никълъс Спаркс

Погледнах я и видях една мистериозна и сериозна жена, каквато още навремето се криеше зад невинното младо момиче. Именно това, ме бе привлякло в нея. Но съзрях още тъга и отчужденост. Комбинацията от двете я направи още по-желана за разбитото ми сърце.
Никълъс Спаркс

Аз съм такъв, какъвто съм, благодарение на теб. Ти си всяка причина, всяка надежда, всяка мечта, която съм имал, и каквото и да стане с нас в бъдеще, всеки ден, в който сме заедно, ще бъде най-прекрасният ден в живота ми...
Никълъс Спаркс

...Гледам те как работиш ден и нощ, бъхтиш се като грешен дявол и не ти остава време да си поемеш дъх. Има три причини хората да се държат така. Или са луди, или са глупави, или се опитват да забравят нещо.
Никълъс Спаркс

Но научих, че човек може да превъзмогне всичко, въпреки че му изглежда невъзможно. С времето мъката... става по-поносима. Може да не си отиде напълно, но вече не блокира съзнанието ти.
Никълъс Спаркс

Животът минава покрай мен подобно на пейзаж, наблюдаван от прозореца на движеща се кола. Дишам, храня се и спя, както преди, но не виждам в живота си цел, която да ме накара да участвам активно в него. Просто се нося по течението, подобно на писмата, които ти пиша. Не знам къде отивам, нито кога ще стигна там. Дори и сега поглеждам неволно през рамо и те викам. Пиша ти това писмо и се питам кога ще престане всичко това - и дали изобщо ще престане.
Никълъс Спаркс