Цитати за обичта

В тази категория има 800 цитата, подредени в 80 страници.

Използвай вещите, а не хората. Обичай хората, а не вещите.
Ангел Кузманов Тодоров

Никога не мисли, че не обичаш или че не те обичат. Това е само когато винаги съществувалата и съществуваща обич между теб и хората е нарушена от нещо, и трябва само да се постараеш да отстраниш онова, което нарушава тази обич, вечно свързваща хората - тя винаги съществува.
Лев Толстой

Всички се учим един от друг. Хората, които се харесват, обичат, не се харесват, мразят, са хората, които най-много имат нужда от уроците си.
Инав

Любовта привлича любовта, която се устремява буйно към Тебе; тя иска да изпълни бездната, която я привлича. Но, уви, тя дори не е капка роса, попаднала всред океана! За да те обичам, както Ти ме обичаш, трябва да ми дадеш Твоята Любов и само така ще намеря покой. О, Исусе мой, струва ми се, че не можеш да изпълниш една душа с повече любов от тази, с която си изпълнил моята, и затова се осмелявам да Те моля да възлюбиш и онези, които си ми дал, както мене самата си възлюбил. Ако един ден на небето видя, че ги обичаш повече от мене, ще се зарадвам, признавайки още от този свят, че тези души, заслужават повече; но тук, на земята не мога да си представя по-безгранична любов от тази, с която си пожелал да ме надариш без никаква заслуга от моя страна. (с.46-47)
Тереза от Лизио

Празник е когато обичаш всички, включително и себе си.
Юлия Леонтиева

Истински трудно е за кучето да живее с някой, който го обича, но не му вярва.
Сизар Милан

Животът се обогатява от многото приятелства. Да обичаш и да бъдеш обичан е най-голямото щастие на човешкото съществуане.
Сидни Смит

Тези, които се харесват, обичат, не харесват, мразят, имат най-голяма нужда от уроците си.
Инав

Не бива да очаквате от хора, които мразят себе си, да обичат вас!
Росен Марков

Очите ми...
Очите ми... Уязвими са.
Изпили копнежи,
премълчали обидата...
стаили обич...
С колко мъдрост и нежност
те не искат прикритие
за дрипав спомен
или стипчива сълза...
и останки от вяра...
Погледни в очите ми!
Уязвими са...
Павлина Петрова