Цитати за обичта

В тази категория има 856 цитата, подредени в 86 страници.

Не ми пука, че всички ме мразят! Пука ми, че никой не ме обича!
Росен Марков

Прощаваме единствено на хората, които обичаме.
"Ловът на пеперудата", Силвия Кристъл

Внимавайте с кого си пресичате пътищата. Някои хора обичат да газят.
Силвия Кристъл

На хората, които обичате, пришивайте крила, не ковете вериги.
Силвия Кристъл

Щастлив е този, който може да обича жена си като любовница, а нещастен е, който позволява на любовницата да го обича като законен съпруг.
Василий Ключевски

Любовта е саможертва за любим човек който заслужава да го обичаш, ако душата се изгуби а сърцето му е останало в теб, ще извървиш дългият път с безброй препятствия и ще го изведеш по правият път, и ще му покажеш че няма нищо по хубаво от това да обичаш и да бъдеш обичан... Любовта изживяна като в приказките е красива и трудна но е прекрасна!

Жените не вярват на голи уверения. Искат да почувстват обичта. Да я видят с очите си. Да я изживеят в цялата и разтърсваща безусловност. А не само да слушат за нея.
"Белезите на страстта", Силвия Кристъл

Когато човек е влюбен, върши безумия. Когато обича, е сляп за последиците от грешките си.
"Булевардът на лъжите", Силвия Кристъл

Всичко зависи от това, какво искаш от една жена, приятелю. Ако я търсиш само за забавления, връзката е обречена и ще е до време. Ако ти е необходима, за да и прехвърлиш тежестта на колебанията си, също ще приключи бързо. Ако, обаче, чувстваш, че я обичаш, трябва да и построиш свят. Необятен, красив и преливащ от възторзи. Облян от светлина. И най-важното - устойчив и непоклатим. Да изтръгнеш от него бурена на съмненията. И да засадиш семената на най-чистото доверие. На безгранично търпение, общи цели и мечти. Само тогава ще я задържиш. Когато стремежът да я направиш щастлива се превърне в смисъл на всички твои усилия.
"Белезите на страстта", Силвия Кристъл

Любовта не бива да замъглява разума. Обичай, но дръж на себе си.
"Как да свалим, задържим и зарежем един мъж", Кристина Кофта