Цитати за омразата

В тази категория има 87 цитата, подредени в 9 страници.

Тези, които се харесват, обичат, не харесват, мразят, имат най-голяма нужда от уроците си.
И. Б. Георгиев

Не бива да очаквате от хора, които мразят себе си, да обичат вас!
Росен Марков

И страхливецът прелива от омраза. Но дискретно!
Станислав Йежи Лец

Омразата, злобата, отмъщението и страхът - те са чумата на Земята. Любовта, добротата, състраданието, съчувствието и помощта към другите - те са лекарство.
Честър Бенингтън

Користолюбивият (алчният) разрушава дома си, а който мрази подкупи ще живее.
Соломон

И ние трябва да чувстваме близостта на цветята, тревите и пеперудите като детето, което не ги надвишава много. За разлика от него ние, възрастните, сме ги надраснали и е нужно да се навеждаме към тях: смятам, че тревите ни мразят, когато им признаваме любовта си. Който иска да получи добър дял от всяко нещо, трябва понякога да умее и да се смалява.
Фредерик Вилхелм Ницше

Но внезапно, без никакво смислено обяснение, влизам под душа и избухвам в плач. Правя го в банята, защото там никой не може да чуе хлипанията ми и да зададе въпроса, който толкова много мразя да чувам: "Добре ли си?".
Паулу Коелю

Колко са красиви женските очи знаеш ли? Особено онези, дето не лъжат, не мразят, онези дето като се вгледаш в тях отиваш в друг свят. Онези женски очи дето един поглед ти е нужен за да се влюбиш, и едно премигване, за да ти залипсват. А щом не успееш да ги зърнеш за ден, за два, ти става мъчно да тях. Тъжиш, че няма в какво да се вгледаш и да откриеш утеха. Така е, очите говорят. Особено онези очи дето обичат истински, дето гори огън в тях и бурни вълни се блъскат една в друга. Онези очи дето крият душата на човек в тях. Думи не ми трябват, за да видя, че ме обича. Само щом видя красивите и очи, разбирам колко лудо влюбена е в мен. И аз така я обичам, само с поглед, нищо друго не ни е нужно, нищо друго...
Броди Грин

Можем да дадем обещания, когато става дума за деяния, но не и за чувства, тъй като те не зависят от волята. Който обещава на някого да го обича завинаги, неизменно да го мрази или вечно да му бъде верен, обещава нещо, което е извън властта му...
Фредерик Вилхелм Ницше

Господ чува молбите на хората, които искат да забравят омразата, но е глух за тези, които искат да избягат от любовта.
Паулу Коелю