Цитати за отношенията

В тази категория има 48 цитата, подредени в 5 страници.

И едно от най-изумителните неща по отношение на борбата за свобода от преднамерения контрол е това, колко често тя отсъства. Много хора са се поддавали на най-очевидния религиозен, правителствен и икономически контрол в продължение на векове, борейки се за свобода само спорадично, ако изобщо са го правели. Литературата за свободата има същия принос за елиминирането на много неприятни практики в управлението, религията, обучението, семейния живот и производството на стоки.
Бъръс Фредерик Скинър

Мениджърите също трябва да бъдат лоялни към подчинените си и трябва да са сигурни, че подчинените напълно разбират лоялността им. Никога не пренебрегвайте доверието на подчинените като изкупителна жертва. Никога не експлоатирайте хората си, от които зависите и не им давайте дори слаб намек, че са използвани, мамени или че към тях се е проявявало някакъв друг вид лошо отношение.
Алън Акселрод

Може да не си способен да контролираш всяка ситуация и изхода от нея, но ти можеш да контролираш твоето отношение и как да действаш в нея.
Джиду Кришнамурти

Не искам да си развалям отношенията нито с рая, нито с ада. Имам приятели и на двете места.
Марк Твен

Един от често срещаните проблеми в отношенията между хората е, че когато нещо не функционира, неизменно сме склонни да търсим отговорността извън себе си.
Хорхе Букай

В много отношения характерът е всичко в лидерството. Той се състои от много елементи, но бих казал, че характерът е основно почтеност. Когато, примерно, сте делегирали нещо на подчинен, отговорността е абсолютно ваша, и той трябва да знае това. Вие като лидер трябва да поемете пълна отговорност за това, което прави подчиненият. Веднъж казах, като остроумна забележка, че ръководството се състои от нищо, но поема отговорност за всичко, което се обърка, а подчинените ви си приписват заслугите за всичко, което върви добре.
Дуайт Айзенхауер

Вежливостта е знак за благосклонност и готовност към услуги, особено по отношение към тези, с които все още не сме в близки отношения на запознанство или дружба.
Георг Хегел

Парите не са предмет, а обществено отношение.
Карл Маркс

Не бъркай моя характер с моето отношение. Характерът е това, което съм. Отношението ми зависи от това кой си ти.
Франк Оушън

Изхвърлете омразата от сърцето си, за да не носите грехове за цял живот. Да прощавате е най-доброто отношение към другите. Научете се да забравяте и да прощавате!
Джериес Авад