Цитати за отношенията

В тази категория има 54 цитата, подредени в 6 страници.

Моралният ръст на големите хора се определя от отношението към малкия човек.
"Белезите на страстта", Силвия Кристъл

Чудовищата от нашето детство нито ще изчезнат, нито са изцяло чудовищни. Нито пък, според скромния ми опит, ще достигнем до нивото на безпристрастност по отношение на нашите родители, колкото и мъдри и възрастни да станем. Да се преструваме означава да се лъжем.
Джон льо Каре

Човек не трябва да прави нищо, с което да застрашава добрите отношения със себе си.
"Сърца от пепел", Силвия Кристъл

Първите отношения, в които по необходимост индивидът влиза с другите, това са семейните отношения. Тези отношения наистина имат и правна страна, но тя е изцяло подчинена на моралната страна, на принципа на любовта и доверието.
Георг Хегел

Винаги сме знаели, че нехайното отношение към собствения интерес е лош морал, но сега вече знаем, че това е лоша икономика.
Франклин Рузвелт

Не можеш да промениш отношението на хората към теб, но можеш да промениш собственото си отношение към тях.
"Белезите на страстта", Силвия Кристъл

И едно от най-изумителните неща по отношение на борбата за свобода от преднамерения контрол е това, колко често тя отсъства. Много хора са се поддавали на най-очевидния религиозен, правителствен и икономически контрол в продължение на векове, борейки се за свобода само спорадично, ако изобщо са го правели. Литературата за свободата има същия принос за елиминирането на много неприятни практики в управлението, религията, обучението, семейния живот и производството на стоки.
Бъръс Фредерик Скинър

Мениджърите също трябва да бъдат лоялни към подчинените си и трябва да са сигурни, че подчинените напълно разбират лоялността им. Никога не пренебрегвайте доверието на подчинените като изкупителна жертва. Никога не експлоатирайте хората си, от които зависите и не им давайте дори слаб намек, че са използвани, мамени или че към тях се е проявявало някакъв друг вид лошо отношение.
Алън Акселрод

Може да не си способен да контролираш всяка ситуация и изхода от нея, но ти можеш да контролираш твоето отношение и как да действаш в нея.
Джиду Кришнамурти

Не искам да си развалям отношенията нито с рая, нито с ада. Имам приятели и на двете места.
Марк Твен