Пабло Пикасо - Цитати

Пабло Пикасо е испански художник и скулптор, занимава се с живопис, керамика, колажи, графика и т.н. Признат е за най-добрият художник за последните 100 години, както и за най-скъпият и най-краденият. В тази категория има 10 цитата.

Искам да живея като беден човек с пари.
Пабло Пикасо

Всяко дете е творец. Проблемът е как да се запази такъв като порасне.
Пабло Пикасо

Да беше възможно да се избавим от мозъка и да ползваме само очите си. Живейте в настоящия момент и ще анализирате по-малко. Ще спрете да товарите мозъка си със слагането на етикети наляво и надясно.
Пабло Пикасо

Всичко, което си представяш, е възможно.
Пабло Пикасо

Винаги правя това, което не мога, за да мога да се науча да го правя.
Пабло Пикасо

Кучетата идват в нашия живот, за да останат в него. Те не ни напускат, когато стане трудно и когато вече е преминала първоначалната тръпка, те продължават да ни гледат със същия този поглед, с който ни гледат от самото начало и така до последния им дъх. Може би защото още от самото начало са ни видели такива, каквито сме, а именно грешни, несъвършени хора - хора, които те въпреки това са избрали. Кучето решава веднъж завинаги. То не си задава въпроса дали иска да остарее с нас. То просто го прави. Неговата любов, след като сме я спечелили веднъж, е безрезервна.
Пабло Пикасо

Всъщност, значението на един човек не се определя от присъствието му, а от отсъствието му. Ако отсъствието му не променя нищо, то присъствието му е без значение...
Пабло Пикасо

На 12 години вече можех да рисувам като Рафаело, а ми бе нужен цял живот, за да се науча да рисувам като дете.
Пабло Пикасо

Има само два типа жени – богиня и изтривалка.
Пабло Пикасо

Аз не рисувам това, което виждам. Рисувам това, което мисля.
Пабло Пикасо