Паулу Коелю - Цитати

Паулу Коелю е известен бразилски писател. Роден е на 24 август 1947 г. в Рио де Жанейро. В тази категория има 156 цитата, подредени в 16 страници.

Най-добрият воин е този, който успее да превърне врага в приятел.
Паулу Коелю

Толкова много исках да срещна любовта. - помисли си Илия. А сега, когато тя беше пред него - защото това без никакво съмнение беше тя, стига да не бягаше от нея - единственото му желание бе колкото се може по-бързо да я забрави.
Паулу Коелю

Когато всички дни станат еднакви, това означава, че хората са престанали да забелязват хубавите неща в живота, докато слънцето върви по небосклона.
Паулу Коелю

В този свят, мила моя, няма нищо абсолютно грешно - каза баща и, гледайки часовника - Дори един спрял часовник е верен два пъти в денонощието.
Паулу Коелю

Любовта изпълва всичко. Тя не може да бъде желана, защото сама по себе си представлява крайната цел. Не може да предава, защото няма нищо общо с притежанието. Не може да бъде държана в затвор, защото е като река и ще прелее. Хубаво е да даваш, когато те молят, но още по-хубаво е да можеш да отдаваш всичко на някого, който нищо не ти е поискал.
Паулу Коелю

Измамната сигурност ни кара да забравим това. Колкото по-ясно виждаме стените на нашия живот, толкова по-добре. Дори и да е само психологическо ограничение, дори и да сме наясно с факта, че смъртта ще влезе, без да иска позволение, е хубаво да се преструваме, че държим всичко под контрол.
Паулу Коелю

Крием се, защото искаме да бъдем намерени. Отиваме далеч, за да видим, кой ще ни последва. Плачем, за да видим кой ще изтрие сълзите ни. И позволяваме на сърцата ни да се разбият на малки парченца, за да разберем кой ще дойде да ги залепи...
Паулу Коелю

Има три неща, които възрастните могат да научат от децата: да бъдат радостни без повод, винаги да са заети с нещо и да се стремят с всички сили към това, което желаят.
"Петата планина", Паулу Коелю

Страхът се простира до там, откъдето започва неизбежното.
Паулу Коелю

Съдбата познава много начини да провери нечия воля. Понякога - когато не се случва нищо, понякога - когато всичко се случва накуп!
Паулу Коелю