Цитати за сърцето

В тази категория има 415 цитата, подредени в 42 страници.

Твоята кариера, ласкателната надежда, че ти все някога ще прославиш своето име, а също и твоето житейско благополучие - всичко това е не само скъпо на моето сърце, всичко това са отдавнашни и дълбоко вкоренили се илюзии. ...Но мога да те уверя, че осъществяването на тези илюзии не би ме направило щастлив. Само ако твоето сърце остане чисто, само ако всеки негов удар остане наистина човешки и никой демоничен гений няма да е в състояние да изгони от сърцето ти най-високите чувства - едва тогава ще намеря своето щастие, с мечтата за което аз живея вече много години. В противен случай най-прекрасната цел на живота ми ще бъде разбита.
Хайнрих Маркс

Умът загива от противоречията, а сърцето се храни от тях. Може да ненавиждаме човека като подлец, а може и да загинем за него, като за наш ближен.
Василий Ключевски

Разумът винаги е жертва на измама на сърцето.
Франсоа дьо Ларошфуко

Любовта е сърцевината на цялото християнско учение.
Джон Уесли

Някои на драго сърце биха носили фригийска шапка, ако би била шапка-невидимка.
Станислав Йежи Лец

По-лесно е да разбудиш заспалия ум, отколкото да трогнеш закоравялото сърце.
"Поривите на плътта", Силвия Кристъл

Мъжете разказват с охота за жените, преминали през живота им, но за онази, единствената и незаменимата мълчат. Жените, от своя страна, разказват с гордост за мъжа, спечелил сърцето им, но за онези временните, краткотрайните и отминалите, не искат дори да си спомнят.
"Поривите на плътта", Силвия Кристъл

Любовта е саможертва за любим човек който заслужава да го обичаш, ако душата се изгуби а сърцето му е останало в теб, ще извървиш дългият път с безброй препятствия и ще го изведеш по правият път, и ще му покажеш че няма нищо по хубаво от това да обичаш и да бъдеш обичан... Любовта изживяна като в приказките е красива и трудна но е прекрасна!

Покрай красотата умът и сърцето винаги са изглеждали като бедните роднини.
Етиен Рей

Тежките думи живеят в подземието на сърцето.
Норман Мейлър