Стивън Хокинг - Цитати

Професор Стивън Уилям Хокинг е английски физик. Въпреки тежкото си заболяване — амиотрофична латерална склероза — той не престава да се труди в областта на науката. В тази категория има 10 цитата.

Трябва само да се вгледаме в себе си, за да видим колко интелигентен живот може да се развие в нещо, което не бихме искали да срещаме.
Стивън Хокинг

Картината, която имахме за Космоса, се е променила значително през последните 40 години и аз съм щастлив, че съм допринесъл поне малко за това.
Стивън Хокинг

Когато се попита: "Какво е правил Бог, преди да създаде Вселената?" св.Августин не ни отговаря: "Подготвял е ада за онези, които задават подобни въпроси." Вместо това казва, че времето е характеристика на Вселената, която Господ е създал, и то не е съществувало преди зараждането на тази Вселена.
Стивън Хокинг

Трябва да има нещо много специално относно границите на Вселената. И кое е по-специално от твърдението, че няма граници? Не бива да има граници и за човешките усилия. Всички сме различни. Колкото и лош да изглежда живота, винаги има нещо, в което да успееш. Докато има живот, има и надежда.
Стивън Хокинг

Никога не се отказвай да работиш. Работата ти дава смисъл и цел, защото без нея животът е празен.
Стивън Хокинг

Когато очакванията са сведени до нула, човек наистина оценява всичко, което има.
Стивън Хокинг

Животът би бил трагичен, ако не беше забавен.
Стивън Хокинг

Тихите хора имат най-гръмки умове.
Стивън Хокинг

Във Вселената е възможно примитивният живот да е много често срещан, докато интелигентният - твърде рядко. Някои биха казали, че всъщност му предстои да се появи и на Земята.
Стивън Хокинг

Напълно в реда на нещата е да се правят грешки. Нищо не е съвършено, защото ако съществуваше съвършенство, не бихме съществували ние.
Стивън Хокинг