Цитати за страстта

В тази категория има 104 цитата, подредени в 11 страници.

Страстта често прави и най-умния глупав, както и най-глупавите умни.
Франсоа дьо Ларошфуко

Приказката в живота трябва да си я създадем сами. Да изберем най-вълнуващата роля и да я изживеем със страст.
Силвия Кристъл

Някои жени са пристанища. Връщаш се при тях след всяка житейска буря. След всяко корабокрушение. След всяка безславна одисея. Други са безбрежия. Простори. Необятност. Пътуваш с тях по всички краища на живота. Бродиш по пътищата на страстта. Достигаш граници. Пресичаш хоризонти. И се опияняваш от илюзията, че си безсмъртен.
"Белезите на страстта", Силвия Кристъл

В една открадната целувка има много повече страст, отколкото в една подарена.
"Довереникът", Силвия Кристъл

Във всяка любов има степени на докосване. С някои хора достигаш до повърхностния пласт на близостта. До обвивката на усещанията. До външната страна на възприятията. С други проникваш в дълбините на най-съкровените чувства. Спускаш се в бездните на страстта. Слизаш бавно по стъпалата на доверието. Попадаш в мъртво течение. И там се давиш.
"Степен на докосване", Силвия Кристъл

Ако в една връзка няма фатално привличане, лесно възпламеняваща се страст, покоряваща лудост, припламващи искри и непреодолимо желание за близост, то това не е любов, а ежедневие. Навик. Рутина.
"Поривите на плътта", Силвия Кристъл

Жената трябва да умее не само да разпалва страсти, но и да ги укротява.
"Белезите на страстта", Силвия Кристъл

Винаги съм изследвал черните дупки със особена страст, но за съжаление никога не получих Нобелова награда...а само едни венерически болести!
Росен Марков

Разликата между желанието и изгарящата страст е решаваща. На всеки му се иска да притежава хубави неща - пари, слава, уважение,- но повечето хора никога не стигат по-далеч от желанието да ги имат. Ако знаете какво искате и до такава степен сте решили да го получите, че това да се превърне в мания - вече сте направили първата стъпка.
Наполеон Хил

Всеки закон, основан на невежество и злоба и неглижиращ най-ниските страсти, ние го окачествяваме като мъдростта на нашите прадеди.
Сидни Смит