Цитати за цветята

В тази категория има 98 цитата, подредени в 10 страници.

Не ми носете цветя, когато умра. Ако ви харесвам, подарете ми ги сега.
Брайън Хауърд Клъф

Но начинът, по който елои трябва да потъмнява миглите си всяка сутрин, да покрива кожата й с цветен крем, да пудри носа и челото си по цял ден, за да не блести, да освежава червилото й отново и отново и след това да я сваля през нощта. Това е като мита за Сизиф в Хадес, който търкаля скалата нагоре по хълма, само за да гледа как се търкаля отново.
Йохана Синисало

Раждането на детето прилича на ваза с красиви цветя. Само че тази ваза сте вие самите, и то за много кратко време. Цветята са много красиви, те ни принадлежат на вазата, а сами на себе си.
Жулиет Бинош

Достатъчно е да погледнете внимателно цвете или скъпоценен камък, за да разберете как работи. Предпочитам обаче да не казвам повече, за да може синът на сина ми един ден все пак да се наведе да погледне цвете или пъпка.
Тимоте дьо Фомбел

Мразя душевната любов! На нейната почва могат да растат само хартиени цветя!
Йенс Петер Якобсен

Креативността е крехко цвете, но може би може да бъде оплодена със систематични дози случайност.
Джон Брокман

Когато наистина искате да покажете малко любов, дръжте цветята и го кажете със спагети.
Рейчъл Рей

Понякога и пустинните цветя разцъфтяват, но твърде рядко и твърде кратко.
Гай Гавриел Кай

...необичайната, биологично вградена чувствителност, която прави такива деца толкова неоправдано податливи на опасностите и несгодите на живота, ги прави също така по-възприемчиви към даровете и обещанията на живота. В това се крие една интригуваща и животворна тайна: че орхидеите не са счупени глухарчета, а различен, по-фин вид цвете. В борбите и слабостите на орхидеите се крие невъобразима сила и изкупителна красота.
Томас Бойс

Реших, че ако мога да нарисувам това цвете в огромен мащаб, не бихте могли да пренебрегнете красотата му.
Джорджия О'Киф