Цитати за влюбени

В тази категория има 101 цитата, подредени в 11 страници.

Ние сме малки капчици Вселена стичащи се по рамките на Времето.
Живота е илюзия, в която влизаме и излизаме сами, сътворени от любов и чиста обич, за да се влюбваме и обичаме чисто.
Пътуваме вдъхновени от Създателя, изучаващи светове които ни каляват и събуждат.
Ние сме Нищото и Всичкото.
Обичайте се.
Атанас Филипов

Бих накарал всеки мъж и жена да повярват, че са мои любими и бих живял влюбен в любовта. На хората бих посочвал колко грешки правят, като мислят, че спират да се влюбват, когато остареят, без да разбират, че остаряват, когато спират да се влюбват!
Габриел Гарсия Маркес

Не искам вече да се влюбвам. Да мислиш за някого без никаква реална причина и тези мисли да нахлуват в теб и да помитат всичко по пътя си. И все аз съм този, който обича повече. И след всичките глупости мисълта за теб... Не искам да се влюбя и да те изгубя. Просто искам теб!
Чарлз Буковски

Влюбената жена е като робиня, която позволява на любимия си да носи нейните вериги.
Етиен Рей

Външността е само повод за влюбване, но никога достатъчно условие за обичане.
Силвия Кристъл

Да се поддаваш на тъгата си - е грях. Не влизай в тази пустош, додето не прелистиш книгата на всички погледи и устни. Живей сред радостта и влюбено наливай пламналата чаша: преди мига да хванеш здравата - мисли го вече за изпуснат.
Омар Хаям

Не знам как се влюбих. Не усетих как почнах да го сънувам и как през пет минути му звънях по телефона, като лудо влюбена тинейджърка, а бях жена. Оставах го да ме разиграва на малкия си пръст. В дните, когато не ми вдигаше телефона, си мислех най-лошото, че съм му станала безинтересна, аз му дадох всичко, което имам. Нямаше какво повече да му предложа. Седнах на пода и заплаках. Осъзнах се след няколко часа и реших, че е време да си взема всичко обратно, най-вече болката и сълзите. Мъжете не обичат толкова силно, колкото ревнуват. Ще го накарам да си плати, било то и в ревност.
Александър Глог

- Как започна това? Как стана тъй, че да ме забележиш?
- Не зная нито часа, нито мястото, нито погледа, нито думите, с които е започнало. Толкова отдавна беше. Вече се бях влюбил, преди да осъзная, че съм започнал да се влюбвам.
Джейн Остин

Казват, влюбените са две половини на една душа, разделени при раждането и, и тези половини винаги ще се стремят да се открият.
"Паралелен свят"

Откривам, че когато си влюбен, верността престава да бъде саможертва. Влюбеният се познава по това, че остава верен, без да влага усилия и без да се гордее с това. Любовта е онова нещо, което превръща верността в естествено състояние.
Фредерик Бегбеде