Цитати за злото

В тази категория има 145 цитата, подредени в 15 страници.

За да тържествува злото е достатъчно добрите хора да бездействат.
Едмънд Бърк

Искам да споделя с теб едно свое проникновение от престоя ми тук. Разбрах го, когато се опитах да класифицирам вашия вид. Осъзнах, че вие всъщност не сте бозайници. Всеки бозайник на тази планета инстинктивно постига… естествено равновесие със заобикалящата го среда. Но не и вие хората. Вие се преселвате някъде и се размножавате,… докато изконсумирате всички природни ресурси. Единственият ви начин да оцелеете е да се преселите другаде. Само още един организъм на тази планета следва същото поведение. Знаеш ли как се нарича? Вирус. Човешките същества са болест, рак за тази планета.
"Матрицата", Агент Смит

Та значи колкото и сладко да е да си отмъстиш, не струва то прескъпо да платиш.
Жан дьо Лафонтен

И страхливецът прелива от омраза. Но дискретно!
Станислав Йежи Лец

Омразата, злобата, отмъщението и страхът - те са чумата на Земята. Любовта, добротата, състраданието, съчувствието и помощта към другите - те са лекарство.
Честър Бенингтън

Човешкият род е лош по природа и е станал още по-лош под влияние на обществото. Всеки човек носи в себе си недостатъците: 1. На човечеството; 2 На индивида; 3. На съсловието си. С течение на времето тези недостатъци се увеличават. Наранен от чуждите недъзи и нещастен поради своите собствени, застаряващият човек започва да презира и човечеството, и обществото.
Никола Себастиан Шамфор

Проблемите са неизбежни. Мизерията е въпрос на избор.
Ан Ландърс

Всички хора са склонни да извършват непозволени постъпки както в личния, така и в обществения живот и никакъв закон не е в състояние да ги удържи. Държавите са изпробвали всевъзможни наказателни мерки и непрекъснато са ги усилвали. С времето почти всички наказания били заменени със смъртно наказание. Обаче и при тази мярка престъпленията не намалели. И така, трябвало е или да измислят още по-страшни наказания, или да принаят, че престъпниците въобще не се плашат от никакви наказания.
Тукидид

Този, който се превръща в пълзяща твар, може ли след това да се оплаква, че са го сгазили?
Имануел Кант

Кое е за предпочитане: да умреш болен или да умреш здрав?
Венцеслав Константинов