По отношение на явния цинизъм, нацисткият диктатор в лицето на съветския деспот намери равен на себе си.
Уилям Шайрър

Подобни

Бихте си помислили, че Хитлер някога се е нуждаел от причина.
Уилям Шайрър

Те също така знаеха, че комунистическият ъндърграунд се ръководи от Москва и служи главно като шпионски източник за руснаците.
Уилям Шайрър

Човешката памет е несъвършен инструмент.
Уилям Шайрър

Той беше обладан от мегаломания - фатална болест на всички завоеватели.
Уилям Шайрър

Олимпийските игри, проведени в Берлин през август 1936, предоставиха на нацистите златна възможност да впечатлят света с постиженията на Третия райх и те се възползваха максимално.
Уилям Шайрър

Обичам книгите. Те ви свързват с миналото и настоящето, с оригинални умове и благородни духове, с това, което животът е бил и значил за другите. Те наставляват, вдъхновяват, разклащат те, карат те да се смееш и плачеш, мислиш и мечтаеш. Но въпреки че те подобряват опита, те не могат да го заменят.
Уилям Шайрър

Въпреки че още милиони са имали работа, делът на всички германски работници в националния доход е спаднал от 56,9% през депресивната 1932 до 53,6% през бума 1938.
Уилям Шайрър

Германците, ако някой рискува генерализация, имат слабост да обвиняват чужденците за техните неуспехи.
Уилям Шайрър

Силата, която винаги е стартирала най-големите религиозни и политически лавини в историята, от незапомнени времена е била магическата сила на изговорената дума и само тя. Широките народни маси могат да бъдат движени само със силата на словото.
Уилям Шайрър

Нацисткият режим възнамеряваше в крайна сметка да унищожи християнството в Германия, ако можеше, и да замести старото езичество на ранните германски богове и новото езичество на нацистките екстремисти.
Уилям Шайрър