Цитати за утеха

В тази категория има 223 цитата, подредени в 23 страници.

Идва ми на ум една дума, която прочетох: соласталгия, окаяна плетеница от утеха, запустение и носталгия.
Лиса Ангър

Утехата е лекарство за слабите...
Владимир Санин

Хюга се случва, когато се ангажираме с удоволствието от настоящия момент в неговата простота. Има го в нещата, които правим, които придават стойност и смисъл на ежедневния живот, които ни утешават, карат ни да се чувстваме като у дома си, вкоренени и щедри.
Луиза Томсън Бритс

Чрез вяра ще се поддържаш и ще се утешаваш в твоя Господ и ще бъдеш силен в силата Му; защото вие сте в утъпкания и общ път към небето, когато сте под кръстовете на нашия Господ. Имате причина да му се радвате повече, отколкото на златна корона; и радвайте се и се веселете да понесете укорите на Христос.
Самюел Ръдърфорд

Не е ли лъч светлина, проникващ в тъмно подземие, или жалко цвете, цъфнало сред камъните край разрушената стена, не признаци на живот, които носят надежда и утеха на човека?
Решат Нури

Упражнявах моите лъжливи преживявания върху него. Но в него имаше утеха, която не можех да имам. Не се срамуваше, че е жив. Той не чувстваше нужда да лъже.
Хакан Гюндай

Най-големият грях, който човек може да извърши, е да не обича децата си. Не обичайте децата си! Да раждат деца, за да ги измъчват. Да ги наранява, а не да ги утешава, когато се чувстват зле.
Микаел Ниеми

Децата са удивителен източник на утеха.
Джоджо Мойс

Аз бях твоя тайна, а ти моя, и нас заедно ни утешава мисълта за това, че тайната е наш дом.
Ленард Коен

Който имаш скръб, търсиш утеха, и за да получиш утеха, трябва да изречеш скръбта си.
Ханс Фалада