Цитати за лудост

В тази категория има 1176 цитата, подредени в 118 страници.

Единствената грешка, почти винаги, е да се мисли, че само от твоята камбанария се вижда цялата истина. Глухите винаги мислят, че тези, които танцуват, са луди.
Хорхе Букай

Същината на величието е в способността да избереш себереализацията при обстоятелства, в които другите избират лудостта.
Уейн Дайър

Лудост - това е неспособността да предадеш на другите своето възприятие.
Паулу Коелю

Има още един вариант - един, към който хората рядко се придържат - прегърнете лудостта. Интересното е, че хората, които познавам и които правят това най-добре, са тези, чийто живот е най-хаотичен от всички. Те са мои приятели, чиито съпрузи служат в чужбина. Те са жените, които познавам, които отглеждат деца със специални нужди. Те са самотните майки, които работят на три места. Вярвам, че е така, защото са научили преди много време, че има красота в хаоса, както и свобода в това да не се опитваш да се бориш срещу прилива.
Рейчъл Холис

Точно както времето унищожава човешката плът, боята по лицата на куклите се олющи като незараснали струпеи, разкривайки лудостта, която се крие отдолу.
Шимада Соджи

Има лудост и от двете страни на дебата, когато спориш с идиот.
Ърни Зелински

Сватбите изглежда са магнит за злополуки и всякакви лудости, които се крият в семейните шкафове. По повече от един начин сватбите изваждат наяве у всички участващи.
Робърт Фулам

Смешни са лудите неща, които мозъците ни измислят, за да ни спасят от истината.
Тейлър Дженкинс Рийд

Смятат ме за луд, защото няма да продавам дните си за злато; и ги смятам за луди, защото смятат, че дните ми имат цена.
Джубран Халил Джубран

Ще оставя този зъл дявол в мен да се разхожда известно време и след това да сложа край на всичко. Защо да те мъкна? Колко различни сме на площада... Въпреки всички тези различия, да правя любов с теб като луд по този начин вероятно ще бъде трик на дявола... Тогава всичко става по-лошо от ден на ден. Не съм същество, което да лъже до теб и казвам неща като истинско човешко същество.
Сабахаттин Али