Цитати за предателството

В тази категория има 362 цитата, подредени в 37 страници.

Верността, която може да се поддържа само с цената на големи усилия, не е по-добра от предателство.
Франсоа дьо Ларошфуко

Предателството - това е удар, който не очакваш.
Паулу Коелю

Светът не е пълен с предатели, той е пълен с хора с достойни мотиви и пълно желание да постъпват правилно от онези, които ги познават и обичат. Това е малко известна истина, но мисля, че все пак е истина. Емпирично, от всичките години на моята работа, бих го потвърдил. Знам, че това е чудодейно заключение, но го има. Обичаме да правим всички непознати. Ние не сме вълци, а агнета, учудени в покрайнините на нивите от слънчева светлина и лято.
Себастиан Бари

Има известно разделение между кубинците, които напуснаха, и кубинците, които останаха. Има привързаност и притеснение към членовете на семейството и приятелите, които са останали, присъщата нужда да се помогне на всеки да напусне Куба, но има и разцепление. Някои смятат, че тези, които са останали, са допринесли за това Куба да стане това, което е сега, и по този начин са укрепени властта на Фидел и я легитимира. Хора като баба ми възприеха това като поредното предателство, което нараняваше особено, защото идваше от нейните събратя кубинци. Много по-лесно е да простиш на непознат, отколкото на този, когото обичаш.
Шанел Клийтън

Предаността трябва да бъде взаимна, в противен случай става предателство в зародиш.
Лоис Макмастър Бюджолд

Селският живот - и определено животът в провинцията с много животни - не е спокоен. Пълно е с кръв и вътрешности, и убийства, и съперничество, и предателство, и хаос, в един прекрасен зелен безмилостен свят.
Сюзън Орлийн

Има такива случаи, когато се чувствате като предател само защото не сте стъпили на правилният път.
Морис Дрюон

...най-дивата пустиня за мен е по-скъпа от злото общество, което се храни с омраза и предателство.
Жан-Жак Русо

Момчето е мъж в миниатюра и въпреки че понякога може да проявява забележителна добродетел, както и характеристики, които изглеждат очарователни, защото са детски, то също е интригант, самолюбец, предател, Юда, мошеник и злодей - накратко, човек.
Робъртсън Дейвис

Разделят ни на групи. Водачите и другите. Принадлежа към лидерите, защото моите слаби, жалки, предателски, фундаментално долни връстници ме сочат, когато някой ги попита кой е главният.
Мелина Маркета