Препоръчани цитати

Тук ще намерите препоръчани цитати, които са добавени в сайта. В тази категория има 1000 цитата, подредени в 100 страници.

Мълчанието е верен приятел, който никога няма да те предаде.
Конфуций

Простотията, мързелът, завистта и чалгата убиват вдъхновението в България, а мехлемът срещу тях е – влизаш в библиотеката и четеш!
Камен Донев

Ако живееш в нечие сърце, не е задължително да го опустошиш, преди да си тръгнеш от там.
"Степен на докосване", Силвия Кристъл

Способността ни да избираме се променя постоянно, заедно с жизнения ни опит. Колкото по-дълго време вземаме погрешни решения, толкова повече закоравява сърцето ни; колкото по-често вземаме правилни решения, толкова по-чувствително става сърцето ни - или по-точно оживява...
Ерих Зелигман Фром

Ден без усмивка е изгубен ден.
Чарли Чаплин

Ако жената изживява най-силно любовта в споделянето с приятелка, то мъжът я изживява най-дълбоко в мълчанието. Каква тайна, гъста наслада се крие в това безмълвие, всеки мъж сам си знае. Може би това е ревнивото чувство на собственик, който не допуща да сподели любимата с друг? Може би това е израз на закрила и нежност към жената? Може би това е стеснението, което в любовния миг е било изтласкано от страстта, за да нахлуе след това с по-голяма сила? А може би това е мъжкият инстинкт да спечели жената завинаги: защото само мълчаливият, дискретен мъж е истински мъж в очите на една жена.
Блага Димитрова

От сила имате нужда само ако искате да нараните някого. За всичко останало ви е необходима само любов.
Чарли Чаплин

Приятелството и верността са тежки кръстове, които не всеки е готов да носи до края на живота си. Някои предпочитат да носят само лицемерието и завистта си, леки са и не тежат.
Александър Глог

Когато започнах да обичам себе си, престанах да ограбвам собственото си време. Днес правя само това, което ми носи щастие и радост, което обичам да правя и носи на сърцето ми приятни усещания.
Чарли Чаплин

Позволете си лукса да не общувате с неприятни хора!
Ошо