Препоръчани цитати

Тук ще намерите препоръчани цитати, които са добавени в сайта. В тази категория има 1000 цитата, подредени в 100 страници.

Преди да налееш вино или масло в ненадежден съд, разумно е да го изпиташ отначало с вода; така и своята жена, за да си нямаш проблеми с нейната приказливост, не е зле да я провериш как пази тайни с някой неопасен и току-що измислен слух.
Плутарх

Лесно е да гориш мостове, трудно е да ги съграждаш.
Силвия Кристъл

Можеш да си сигурен единствено в чувствата на човек, който се е сблъскал с най-тъмната ти страна и не те е оставил в мрака.
Силвия Кристъл

Жените нямат недостатъци, те имат особености!
Чарли Чаплин

Умната жена не се облича и разкрасява само заради мъжете. Тя го прави преди всичко за себе си, а после за другите жени, защото само те обръщат внимание на всяка подробност. И най-накрая за мъжа, който, ако жената има късмет, ще я оцени по достойнство.
Нора Робъртс

Притча "Кученца за продан"

Собственикът на един магазин поставял над вратата си надпис: "Кученца за продан". Подобни съобщения привличат малките деца и, съвсем естествено, пред прага на магазина скоро се появило момченце.
- По колко продавате кученцата? - попитало то.
Собственикът на магазина отговорил:
- Зависи, от тридесет до петдесет долара...
Момченцето бръкнало в джоба си и извадило оттам малко дребни пари.
- Имам два долара и тридесет и седем цента - казало то. - Може ли да ги погледна?
Собственикът на магазина се усмихнал, подсвирнал и откъм кучешката колибка тичешком се появила Лейди, следвана от пет мънички пухкави топки. Едно от кученцата куцало и значително изостанало. Момченцето веднага посочило към него и попитало:
- Какво му е?
Собственикът на магазина обяснил, че ветеринарният лекар е прегледал кученцето и открил, че няма бедрена ямка, затова винаги щяло да куца. Щяло да остане сакато. Момченцето се развълнувало.
- Искам да купя това мъничко кученце.
А собственикът на магазина казал:
- Няма нужда да плащаш за него. Ако наистина го искаш, просто ще ти го подаря.
Момченцето много се разстроило. Погледнало собственика право в очите, вдигнало пръст и казало:
- Не искам да ми го подарявате. Кученцето струва точно толкова, колкото и останалите и аз ще платя за него пълната цена. Всъщност, сега ще ви дам два долара и тридесет и седем цента, а всеки месец ще ви нося още по петдесет цента, докато го изплатя.
Собственикът на магазина възразил:
- Ти сериозно ли искаш да купиш това кученце? То никога няма да може да тича и да скача и да си играе с теб като останалите...
При тези думи момченцето се навело, намотало крачола на панталона си и открило силно извития си сакат ляв крак, поддържан от голяма метална скоба. Вдигнало очи към собственика на магазина и тихо отвърнало:
- Аз самият не тичам чак толкова добре, а малкото кученце ще има нужда от някого, който да го разбира...
Дан Кларк

Не бъркай моя характер с моето отношение. Характерът е това, което съм. Отношението ми зависи от това кой си ти.
Франк Оушън

Когато започнах да обичам себе си, осъзнах, че моят ум може да ме разстрои и от това мога да се разболея. Но когато го обединих с моето сърце, моят разум ми стана ценен съюзник. Сега наричам тази взаимовръзка "мъдрост на сърцето".
Чарли Чаплин

Не можем да променим посоката на вятъра, но можем да настроим платната.
Индийска поговорка

Ако не можеш да победиш някого, съюзи се с него.
Индийска поговорка