Цитати за жените

В тази категория има 9784 цитата, подредени в 979 страници.

Отнема двадесет минути на здравите мъже и жени от всички възрасти да заспят. Пробуждането трябва да бъде спонтанно. Необходимостта от будилник от един или друг вид показва липса на сън, което ще повлияе на благосъстоянието на индивида.
Дезмънд Морис

Медитацията е цялостен път. То не само носи вътрешни преживявания, но премахва всички тревоги и напрежение на ума и измива греховете на безброй животи.
Свами Муктананда

Разбираше, че никога няма да живее или да обича като обикновена жена. На нея не и остана нищо друго освен сила.
Бъртрис Смол

Жените не са центрове за рехабилитация за емоционално закърнели мъже-бебета, които смятат, че ключът към сериозна връзка е просто да изчакате подходящата жена да дойде. Трябва да си готов да се чувстваш неудобно, да се разтягаш, да си уязвим.
Лиса Кей Адамс

Това отдръпване от дневния смут в творческа тишина не е лукс, прищявка или безполезност. Разтваря психическото напрежение и лекува негативните емоции.
Пол Брънтън

Най-трудната част щеше да бъде есента. В момента, в който Лори осъзна защо той е в живота й и изражението, което щеше да има на лицето си...
Катрин Байби

Той предвиждаше, че бъдеще ще го промени, а самото бъдеще във въображението му е инструмент за промени, а не обект.
Джон Едуард Уилямс

Вярата е способността да не се съмнявате в безграничните възможности на вашето въображение.
Мери Алис Монро

Струва ми се, че в крайна сметка единственото утешение са жените и виното. Само че жените в голямата си част са толкова ужасяващо скучни, а виното днес е толкова скъпо.
Олдъс Хъксли

Хората обичат да се възхищават на малко унищожение.
Маркъс Зюсак