Ошо - Цитати

Раджниш Чандра Мохан Джаин (също Бхагаван Шри Раджниш или Ошо) (11 декември 1931 - 19 януари 1990) е известен и приеман нееднозначно съвременен духовен учител и философ, живял в Индия и САЩ. В тази категория има 52 цитата, подредени в 6 страници.

Светът е отражение на мислите ти.
Ако спреш мислите, отражението изчезва и тогава влизаш в реалността.
Ошо

Намери покоя в собствената си душа. Всичко останало само ще те намери!
Ошо

Любовта не е страст. Любовта не е емоция. Тя е начин, по който се разбира, че някой, по някакъв начин те допълва.
Ошо

Пътят на сърцето е път на смелостта. Той означава да живееш в несигурност, да живееш в любов и да се уповаваш; той означава да навлезеш в непознатото. Той означава да оставиш миналото и да позволиш на бъдещето да бъде...!
Ошо

Новият живот започва тогава, когато за стария няма място повече в нас!
Ошо

Аз съм в такова блаженство да бъда само със себе си - в моята стая е цялата вселена.
Ошо

Запомни: Ако обичаш силно, няма да ти остане много време и енергия да се ядосаш. Ако изобщо не обичаш, ще имаш много време и енергия да се ядосваш и ще търсиш ситуациите, в които да се ядосваш.
Ошо

Бъди човек, който дава. Споделяй всичко, което имаш! И помни: аз не правя никакво разграничение между малки и големи неща. Ако можеш да се усмихнеш с цяло сърце, да подържиш някому ръката и да се усмихнеш, това е творчески акт, един велик творчески акт. Просто прегърни някого до сърцето си и това е творчество. Достатъчно е да погледнеш някого с любящи очи... просто един любящ поглед може да промени целия свят на един човек.
Ошо

Ако можете да съчетаете едновременно свобода и любов, то нищо повече не ви трябва. Вие вече имате всичко, заради което е даден животът.
Ошо

Пазете хората, с които след като се срещнете, нещо светло и радостно изгрява в душата ви!
Ошо